Gazzeye Özgürlük Filosu

Gazzeye Özgürlük Filosu

Gazzeye insani yardım ulaştırmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden yola çıkacak olan 2. Özgürlük Filosu, İHH İnsani Yardım Vakfının öncülüğündü hazırlıklarına başladı

İHH İnsani Yardım Vakfı önderliğinde düzenlenen ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve bölgede sürdürülen hukuksuz ablukanın kaldırılması için dünyanın çeşitli ülkelerinden yola çıkacak olan 2. Özgürlük Filosu Gazze seferine hazırlanıyor. Yola çıkacak olan Filoya Türkiye’den Gazi Mavi Marmara Gemisi de katılacak. İnsani Yardım Derneği( İHH) ve Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında Konya İHH Başkan Yardımcısı Yasin Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Sami Uysal ve Şükrü Notçu 2.Özgürlük Filosu hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Yasin Yılmaz, “İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’ye hareket edecek ikinci  ‘Özgürlük Filosu’ öncesinde bin tonluk yardım gemisini Gazze’ye gönderecek. Gemi de gıda, inşaat malzemesi, tekstil ürünleri ve ilaç bulunacak. Gemi ‘Özgürlük Filosu’na saldırı düzenlenen tarih olan 31 Mayıs’ta yola çıkacak. 1000 tonluk yardım gemisi Mısır'ın Ariş limanına yanaşacak. Yardım malzemeleri buradan kamyon ve tırlarla, Mısır'da yaşanan halk devriminin ardından açılan, Refah sınır kapısından Gazze’ye sokulacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan Özgürlük Filosu’na yapılan saldırıyı bir kez daha hatırlatan Yılmaz, “İsrail askerleri uluslararası sularda saldırmış ve Mavi Marmara gemisinde 9 Türkiyeli insani yardım görevlisini şehit etmişti. Ağır yaralı olarak kurtulan Uğur Süleyman Söylemez kardeşimiz halen yoğun bakımda yaşam mücadelesini sürdürüyor. Kendisine Allah’tan acil şifalar dilerken halkımızdan da dua talep ediyoruz. Aktivistler şimdi yeni ve daha büyük bir filo ile yeniden Gazze’ye doğru yola çıkıyorlar. Bu sefer düzenlenecek II. Özgürlük Filosuna 100 farklı ülkeden bin 500’ün üzerinde aktivist 15 gemiyle katılacak. Filoyu farklı ülkelerden 22 sivil toplum örgütünün bir araya geldiği ortak koalisyon organize edecek. Filonun Türkiye ayağını ise yine İHH İnsani Yardım Vakfı düzenleyecek” diye konuştu.

İHH’nın katılım için ön başvuruları almaya başladığını da dile getiren Yılmaz, “Gazze’ye gitmek gerçekten bir niyet işidir. Biz Türkiye’den bir milyonun üzerinde müracaat bekliyoruz. Sanatçılar, STK’lar ve çok sayıda basın kuruluşu gönüllü olarak bekliyor. Gazze’ye gitmek fedakarlık ister. Gazze’ye gitmek, ceza almayı, hapse girmeyi, yaralanmayı hatta ölmeye göze almak demektir. Bu düşünce de olan yüz binlere gönüllü sefer gününü bekliyor. Ancak yapılacak olan müracaatlardan mutlaka sıkı bir eleme yapmak zorunda kalacağız. Bizim ile oraya gelen kişilerin oradaki faydaları, döndükten sonra orada yaşananları kamuoyuna anlatmaları bizim için çok önemli. Bunun için özellikle basın mensuplarımızın bizlere desteği çok önemli. Bunun için gelmek isteyen basın mensuplarına her türlü kolaylığı yapacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda filoya katılmak isteyenlerin, online olarak İHH’nın internet sitesinde yayınladığı formu doldurarak başvuru yapabileceklerini belirten İHH yönetimi bu yolculuğa katılmak isteyenlerin AYDER Şükran Mah. Karahafızlar Sok. No: l 8 Meram adresindeki dernek binasına veya www.konya-ayder.org müracaat ederek ön müracaat formunu doldurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

 

ALİ SAİT ÖGE  Merhaba

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.