"Gelenek bozulmadı" Selçuk İletişim, En Çok Ödül Kazanan Fakülte Oldu

"Gelenek bozulmadı" Selçuk İletişim, En Çok Ödül Kazanan Fakülte Oldu

TRT'nin bu yıl 7. gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nın kazananları açıklandı.

Bu yıl 121 üniversiteden bin 300'ü aşkın eserin katılımıyla yapılan yarışmada Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi en çok ödül kazanan fakülte oldu.

Ödülleri; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz ile alanında uzman isimler verdi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinden Rabia Pınar "Ru Ru Ru" adlı projesiyle televizyon haberi kategorisinde birinci olurken aynı kategoride Leyla Nur Çevik ve Nur Sultan Ural "Yeşeren Hayaller" isimli çalışmalarıyla üçüncülüğe layık görüldü. Radyo programı kategorisinde de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinden Sezer Kakız "Bal'-'Kanlı" Hikâyeler adlı eseriyle ikinci, Asiye Altuğ da "Noksansız 90" isimli projesiyle 3. oldu. Radyo drama kategorisinde ise Hamza Dursun "Toz ve Sümbül" ismini verdiği projesiyle 3.'lük ödülü kazandı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, "TRT'nin bu tarz etkinlikleri hem akademisyenlerimizi hem de öğrencilerimizi teşvik ediyor. İletişim Fakültemiz, en fazla ödül kazanan fakülte oldu. Fakülte yönetimi olarak bundan sonraki organizasyonlar için de ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Farklı kategorilerde de kendimizi geliştirmeliyiz. Öğrencilerimizi bu tür yarışmalarda desteklemek gerekiyor. Akademi ile birlikte uygulamayı da öne çıkaran bir fakülteyiz." diye konuştu.

İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can da "Ödül alan öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi; ÜNTV, Radyo Üniversite, Kısa-Ca Film Atölyesi, Reklam Atölyesi ve Selçuk İletişim Gazetesi gibi uygulama birimleriyle Türkiye'de örnek okullardan biri hâline geldi. İlk televizyonu ve radyosu olan üniversitelerden biriyiz. Öğrencilerimiz, uygulama birimlerinde görev alarak kendilerini geliştirebiliyor ve başarı da beraberinde geliyor. Yeni gelen öğrencilerimizi uygulama birimlerimizde çalışmaya davet ediyoruz" dedi. haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim