Genç girişimci 1.5 Milyon TL devlet  desteğiyle koyun çiftliği kurdu

Genç girişimci 1.5 Milyon TL devlet desteğiyle koyun çiftliği kurdu

Niğde'de yaşayan genç girişimci Eren Koyuncu, devletten aldığı yaklaşık 1.5 Milyon TL'lik hibe desteğiyle kurduğu modern çiftlikte koyunculuk yapıyor.

Niğde'nin Sazlıca Kasabası'nda ikamet eden 24 yaşındaki Eren Koyuncu, ailesiyle birlikte küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını belirtti.

2020'de kırsal kalkınma desteklerine başvurduğunu ifade eden Eren Koyuncu, "Yaklaşık 3 milyon TL'lik bir tesis kurduk. 1 milyon 400 binden fazlasını devletimiz verdi. Cumhurbaşkanımız, bakanımız, valimiz ve il müdürümüz Asım Baş'a teşekkür ederim. İşletmemiz son derece modern bir tesis. Şu an çiftliğimiz, 2 bin 500 kapasiteli ve 2 bin 500 hayvanımız var. Hedefimiz 10 bin hayvan sayısına ulaşmak. Allah'ın izniyle 10 bin hayvan sayısına ulaşacağız. Hayvanlarımız İvesi ve Hamdani ağırlıklı ve Sakız melezlerimiz var. Sakız koyunlarımız kuzu ve süt için kombine bir ırk. Buradaki koyunlarımız yıllardır çalışmamızla geliştirdiğimiz hayvanlar. İkiz ve üçüz oranları yüksek. Bunların süt verimi en aşağısı 2 litre olmakla birlikte 6 litreyi gördük, ortalamamız 3,5 litre. İvesi ve Hamdani koyunlarının, süt ve et veriminin yüksek. Akkaraman koyunlarından daha çabuk etleniyor. Daha fazla süt veriyor" diye konuştu.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, çiftliğin küçükbaş hayvancılıkta şehrin yüz akı projelerinden biri olduğunu belirtti.

2021 yılında kırsal kalkınma destekleriyle 183 projeyi faaliyete geçirdiklerini kaydeden Baş, "Bu sene kırsal kalkınma desteklerine bin 50'ye yakın başvuru gerçekleşti. Bu yıl kırsal kalkınma desteklerinde biraz değişiklik oldu, A ve B iş planı ve ekonomik yatırımlar olarak 3 bölüme ayrıldı. A iş planında 750'nin üzerinde, B iş planında ise 200'e yakın başvuru mevcut. Ekonomik yatırımlara ise 100'ün üzerinde başvuru bekliyoruz. Bu yıl B iş planı ile ekonomik yatırımları önemsiyoruz. İnşallah hatırı sayılır proje sayısını Bakanlığa göndereceğiz" dedi.

Genç girişimci 1.5 Milyon TL devlet desteğiyle koyun çiftliği kurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.