Gerçeği aratmadı! Aksaray’da okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Gerçeği aratmadı! Aksaray’da okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Aksaray'da 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında şehirde eğitim veren okullarda eş zamanlı deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Aksaray'da İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nce (UMKE) deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Şehirde eğitim veren tüm okullarda eş zamanlı olarak yapılan tatbikatta öğrencilere ilk olarak okulların hoparlörlerinden yıkım sesleri dinletildi. Yıkım seslerini duyan öğrenciler, AFAD gönüllüsü öğrenciler ve öğretmenlerin komutları ile "çök, tutun, kapan" hareketi ile sallanmanın bitmesini bekledi. Okulda çalan sirenle tahliye edilen öğrenciler okul bahçesinde güvenli alanda beklerken, Aksaray İtfaiyesi, AFAD ekipleri ve UMKE ekipleri okul içerisinde mahsur kalan öğrenci ve okul personellerini kurtardı. Okul personeli itfaiye merdiveni ile camdan çıkarılırken, öğrenci ilk müdahalenin ardından sedye ile çıkarılarak ambulansa taşındı. Bahçede bekleyen öğrencilerin yoklaması alınırken, tatbikat sorunsuz bir şekilde bitti.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, "Bu yıl Afet Tatbikat Yılı ilan edildi. Bu kapsamda ülke genelinde bütün okullarda aynı anda aynı saatte tatbikat gerçekleşti, biz de buna tanık olduk. Ülkemizin afet noktasındaki yerini biliyoruz. Ciddi afetler oluyor. Yakın zamanda yaşadığımız İzmir depremi, sonrasında Kastamonu'da yaşanan sel felaketleri, bu noktada sürekli bizim tetikte olmamızı gerektiriyor. Bilinçli ve eğitimli olmamız lazım. İçişleri Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı'mızla beraber hazırlamış olduğu bu tatbikatla bütün okullarımızda eğitimin en önemli parçasını gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Lise öğrencisi Ömer Bakan da (16), "Böyle bir tatbikatın olduğunu bilmiyorduk. Önce çok heyecanlandım. Sesi duyduktan sonra önceden olan bilgilerimizle, okuldan öğrendiklerimizle ilk başta çök tutun kapan hareketimizi gerçekleştirdik ardından da siren sesiyle beraber dışarıya çıktık. Çok farklı bir his, bunun her tarafta öğretilmesini tavsiye ederiz. Böyle bir bilgiyi bilmiyorduk. Her zaman işimizi görecek, faydalı olacak bir şey" dedi. haberfark.net

Gerçeği aratmadı! Aksaray’da okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Gerçeği aratmadı! Aksaray’da okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Gerçeği aratmadı! Aksaray’da okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1268 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.