Gerektiği gibi kutlanacak

Gerektiği gibi kutlanacak
Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, 01-07 Ekim 2010 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle gerçekleştirmeyi düşündükleri birçok program olduğunu söyledi

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, 01-07 Ekim 2010 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle, il ve ilçe müftülüklerince hazırlanan programlar hakkında bilgi verdi.  Selçuk Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Şükrü Özbuğday, “Camiler, sadece inananların topluca ibadet yaptıkları yer değil; aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmemizi sağlayan, kalplerimizi birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığımız yüksekliği sergileyen mimari şaheserlerdir. Camiler İslam toplumunun simgesidir. Bir beldenin İslam beldesi olduğunun en güzel kanıtı göklere yükselen minareleriyle camilerimizdir. ‘Toplayan bir araya getiren’ anlamına gelen camiler, inananların Yüce Rabbimiz huzurunda saf tuttukları, rükuya varıp secde ettikleri kutsal mekanlardır. Camiler geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir. Camiler, manevi huzura kavuştuğumuz, bir tarağın dişleri gibi eşit olduğumuz mabetlerdir” dedi. Toplu ibadet yerleri olan camilerimizin ve çevresinin yılda hiç olmazsa bir defa umumi bakım ve temizliğini yapmak, vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği pekiştireceğini söyleyen Şükrü Özbuğday, “Bunu mümkün kılabilmek amacıyla Devlet Bakanlığının onayı ile 1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arası “Camiler Haftası” olarak kutlanmaktaydı. Yine Devlet Bakanlığı 2003 yılındaki bir onayı ile bu haftanın ismi “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak değiştirildi. Konya İl Müftülüğü; 5 il müftü yardımcısı, 31 ilçe müftüsü, 3 şube müdürü, 38’İ Vaiz olmak üzere toplam il genelinde 3745 personelle hizmet vermektedir. İlimiz genelinde hizmete açık 2948 cami bulunmaktadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle merkez ve taşra ilçe müftlüklerimizce camilerimizin bakım, onarım ve temizlikleri yapılmıştır. Görevlerini tebliği eden personelimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlarım” diye konuştu.
ÇEŞİLİ PROGRAMLAR DÜZENLENECEK
İl Müftülüğü ile Merkez İlçe Müftülüklerince Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili olarak gerçekleştirecek olan programları hakkında da bilgi veren Şükrü Özbuğday, sözlerini şöyle tamamladı: “1 Ekim Cuma günü saat 12.00’da Meram Müftülüğümüz tarafından Kapu Camii’nde mevlit programı yapılacak. Saat 20.45’de Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda açılış merasimi yapılarak akabinde Konya İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu bir konser icra edecek.  Yine 1 Ekim Cuma günü ilimize bağlı bütün camilerimizde “Cami ve Cemaatin Önemi” konulu vaaz yapılarak ve “Cami ve cemaat Adabı” konulu hutbe okutulacak. 2 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Meram Tavus Baba Restoranında, Cami haftası münasebetiyle yapılan yarışmada dereceye girenlere hediye ve belgeleri verilecek. Yine Cumartesi günü akşam saat 20.30’da Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel tarafından “Beşeri İlişkilerde Nebevi Prensipler” konulu konferans düzenlenecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.