Bayram değil, seyran değil gübre ve yemciler bizi niye öptü? Bir haftada yeme 7 TL zam!

Bayram değil, seyran değil gübre ve yemciler bizi niye öptü? Bir haftada yeme 7 TL zam!

Tarımın temel girdilerinden olan gübrede meydana gelen yüksek fiyat artışının ardından hayvancılığın önemli gider kalemlerinden yemin çuvalına son bir haftada 7 TL zam geldi.

hal postasi

Ulusal Süt Konseyi’nin 50 kuruş zamla 2,80 lira yaptığı çiğ süt fiyatlarına nazaran, yem fiyatları son bir haftada 7 lira arttı.

Çiğ süt alım fiyatlarını 2,30 TL’den 2,80 TL’ye çıkaran Ulusal Süt Konseyi’nin 50 kuruşluk zammı üreticiyi olumlu etkilemedi. Geçtiğimiz yıl bu dönemde 60 liraya satılan bir çuval süt yeminin fiyatı, bu hafta yapılan 7 liralık zamla 135 liraya yükseldi.

Üreticiler, geçtiğimiz yıldan bu yana girdi fiyatlarının 2 kat arttığını belirtiyor. Buna göre, geçen yıl 15-16 lira arasında olan saman fiyatları da bu yıl itibarıyla 25 liraya yükseldi. Üreticilerin elektrik, su ve diğer giderlerinde yaşanan fiyat artışları da girdi maliyetlerini yükseltiyor.

Dolar başta olmak üzere dövizin değer kaybettiği bir sürede gübre ve yemde meydana gelen zamlar ister istemez insana o soruyu sorduruyor, "Bayram değil, seyran değil gübre ve yemciler bizi niye öptü!"

Bu haber toplam 2251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum