Güven Öten haciz işlemiyle ilgili açıklama yaptı

Güven Öten haciz işlemiyle ilgili açıklama yaptı
Konyaspor'a bir şok da eski teknik direktör Ziya Doğan'dan geldi

Konyaspor'a bir şok da eski teknik direktör Ziya Doğan'dan geldi. Doğan, kalan alacağı olan 200 bin TL için yeşil-beyazlı kulübe haciz işlemi başlattı.

Mart 2010'da Konyaspor'un başına geçen ve üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Şubat 2011 tahinde yeşil-beyazlı ekiple yollarına ayıran Ziya Doğan, 1.5 milyon TL alacağından geriye kalan 200 bin TL için Konyaspor kulüp binasında ve tesislerinde haciz işlemi başlattı. Konyaspor'un Spor Toto Süper Lig'den, Banka Asya 1. Lig'e düşmesindeki başarısızlıklarda teknik direktör Doğan'ın imzasının bulunduğunu öne süren Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, "Bilindiği gibi biz yönetim olarak yeni göreve geldik ve kulübü yaklaşık 34 milyon TL borçla devraldık. Biz bu borcları yavaş yavaş kapatmayı planlarken bugün eski teknik direktör Ziya Doğan'ın, kalan 200 bin TL alacağı için başlattığ haciz şokuyla karşılaştık. Ziya Doğan döneminde, Konyaspor'a sayısız oyuncu gelip, gitti ve sonuçta üst üste alınan başarısızlıklar sonucu takımımız maalesef Banka Asya 1. Lig'e düştü. Şu an özellikle maddi olarak çok zor dönemden geçiriyoruz. Bu dönemi en iyi şekilde atlatmayı düşünürken, Ziya hocamızın yönetimle hiçbir şekilde diyaloga geçmeden haciz işlemi başlatmasını uygun bulmuyorum" dedi.

Eski teknik direktörlerden Giray Bulak ile Yılmaz Vural'ın da alacaklarının bulunduğunu ifade eden Öten, şunları söyledi: "Giray hocamızın 2 yıllık alacağı var ama şu ana kadar hiçbir işlem başlatmadı. Yılmaz Vural hocamız, federasyona dahi bildirmedi. Ama Ziya hocamızın, böyle bir uygulamaya geçmesi bizi üzdü. Alacağı olduğu için haklı durumda ama bizimle konuşup, bu sürece başladan halletmemiz daha uygun olurdu."

Konyaspor ilk şokunu sezon başında Sırp futbolcu Milos Mihajlov'un geçmişe dönük alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle FIFA yaptığı müracaat sonucu verdiği 2 dönem transfer yasağı ve Mihajlov'a yaklaşık 500 bin Euro ödenmesiydi.

İkinci şok da eski oyuncu Erdal Kılıçarslan'ın alacağı nedeniyle Konyaspor'un kulübe maddi destek sağlaması için başlattığı yardım kampanyasında toplanan 15 bin TL'ye el konulmasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.