Güvenlik Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim

Güvenlik Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim
Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev yapan güvenlik görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

 

 

               Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 8-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen seminerde, 180 güvenlik görevlisine Öfke Kontrolü’nden Halkla İlişkiler ve İletişim’e kadar 5 ayrı konuda eğitim verildi. Seminerlere katılan Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Fazilet Uyar, “Türkiye’nin dört bir yanından aileler evlatlarını bizlere emanet ediyor. Gece-gündüz demeden çalışarak bu büyük sorumluluğu her an üzerimizde hissetmeliyiz.” dedi.   

 

                Selçuk Üniversitesi İletişim ve Hukuk Fakülteleri ile Konya Emniyet Müdürlüğü’nün de destek verdiği seminerler 3 gün sürdü. Çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan güvenlik görevlilerine yönelik Temel Hukuk, Halkla İlişkiler ve İletişim, Kalabalık Yönetimi, Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi, Şüpheli Paket Olaylarına Yaklaşım Tarzı ve Müdahale Yönetimi dersleri verildi. 2 ayrı grup halinde gerçekleştirilen seminerler süresince alanında uzman kişiler, konularına ilişkin zaman zaman uygulamalı bilgi de verdi.  

 

           Genel Sekreter Fazilet Uyar, Selçuk Üniversitesi’nin çok büyük bir aile olduğu belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından aileler, evlatlarını bizlere emanet ediyor. Gece-gündüz demeden çalışarak bu büyük sorumluluğu her an üzerimizde hissetmeliyiz. Görev süremiz içinde her an daha prensipli ve uyanık davranarak işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İleride de tekrarını gerçekleştirmeyi planladığımız bu seminerlerin sizlerin görev bilincini daha da artıracağını, bilgi birikiminizi ise en üst düzeye taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

 

             Selçuk Üniversitesi Güvenlik Şefi Muharrem Pekmezci ise “Güvenlik görevlilerimizin öğretim üyeleri, öğrenciler ve kampuse gelen misafirlerimize davranış tarzını çok önemsiyoruz. Nasıl doğru iletişim kurulur, üniversitemize gelen misafirlere nasıl davranılabilir, en önemlisi herhangi bir olay anında nasıl müdahale edilebileceği üzerinde titizlikle duruyoruz. Bu seminerin tüm arkadaşlarımıza büyük faydası olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.