Hacı Cavit Çeçen Kuran Kursu Açıldı

2017 yılında kaybettiğimiz Eskil'in Kaputaş Yaylası'ndan Cavit Çeçen'in ismi Aksaray'da Kız Kuran Kursu'nda yaşatılacak.

Çeçen Ailesi merhum Cavit Çeçen adına Aksaray'a Kız Kuran yaptırdı.

Aksaray Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde 4-6 yaş çocuklara ve bayanlara yönelik olmak üzere Hacı Cavit Çeçen Kuran Kursu dualarla açıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, “Bu zamana kadar yediden yetmişe herkese kapılarını açan kurumlar olarak tarif ettiğimiz Kur’an kurslarımız, artık dört yaşından itibaren çocuklarımıza kapılarını açan eğitim yuvaları haline gelmiştir.

Bu kurslar sadece çocuklarımız için değil, bu çocukları yetiştirip büyüten, zamanının büyük kısmını çocuklarıyla geçiren anneler için de önemli bir eğitim yuvasıdır. Onlar, Burada görecekleri eğitimle, çocuklarını daha iyi yetiştirme ve terbiye etme imkanı bulacak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın, milli ve manevi değerlerine saygılı, kalbi mescitlere bağlı, sağlam karaktere sahip bir nesil olarak yetişmesine katkı sağlayacaklardır.

Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu Kur’an Kursunun da tüm bu güzel haslet ve emellere hizmet etmesini temenni ediyor, kursumuzu yaptıran Hayırseverimiz Necip çeçen beye teşekkür ediyor, Kursa ismi verilen merhum Hacı Cavit Çeçen başta olmak üzere ahirete irtihal eden geçmişlerine Allah’tan rahmet diliyor, Kursumuzun Aksaray’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Necip Çeçen de yaptığı açıklamada, "Bugün babam merhum Hacı Cavit Çeçen adına yaptırmış olduğumuz Kur’an kursunun açılışına katılarak bizleri onurlandıran tüm devlet büyüklerimize, siyasi parti temsilcilerine, Belediye Başkanlarına, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve bizleri bu en mutlu günümüzde yalnız bırakmayarak yanımızda olan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından telefonla arayarak veya mesaj atarak tebriklerini ileten, çiçek ve çelenk gönderen dost, arkadaş, ahbap, akraba ve hemşerilerime çok teşekkür ederiz…var olun ..sağ olun…"

 

Açılışa Aksaray Millet Vekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Gündüz, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, hayırsever Necip Çeçen ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele öncesinde Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Kuran kursunun yapımında emeği geçen hayır sever Necip Çeçen‘e plaket takdim edip, teşekkür etti ve ardından dua ile kurdele kesilerek açılış töreni son buldu.

Video Ekspo TV

240593336-864139151155749-6735126220977269765-n-001.jpg238729946-1748855248651379-6737109360128000989-n.jpg56880-001.jpg

Bu haber toplam 4511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum