Hadi sürüyü yabanda bırakıp gitseydi! Eskilli vatandaş Afganlı çobanı arıyor!

Hadi sürüyü yabanda bırakıp gitseydi! Eskilli vatandaş Afganlı çobanı arıyor!
Eskil'in Yazır Yaylası'ndan Hamit Selim Sanlav, bir yıldır koyun sürüsüne çobanlık yapan ve ansızın çekip giden Afganlı çoban Ahmet'i sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla adeta harıl harıl arıyor.

26 yaşında ve Afganistan'da 2 oğlu bulunan Ahmet'ten son derece memnun olduklarını ifade eden Sanlav, "Ahmet bir yıldır bizde çobanlık yapıyordu, kendisinden çok da memnundum. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da arkadaşlarım var yanlarına gidebilir miyim dedi. Ben de tabii ki dedim 2 gün sonra aradım telefonlara bakmadı. Daha sonra gelmeyeceğim diye bana mesaj atmış. Kendisinde 9 Bin 500 TL alacağım vardı. Paradan öte 11'inci ayın sonuna dek anlaşmamız vardı. Ama işimizin en yoğun döneminde haber vermeden çekip gitmesi zoruma gitti. Kendisi 5 vakit namazını kılan ve ailece çok sevdiğimiz birisiydi. Gitmesine üzüldük." diye konuştu.

Tercihlerinin hiç şüphesiz yerli çobandan yana olduğunu kaydeden Sanlav, "Ne yazık ki yerli çoban bulamıyoruz. Bu durum da bizi Afgan çobana mahkum ediyor ve böyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Bir çok dostum bu kişi gitmeyi kafaya koymuş hadi sürüyü yabanda bırakıp gitseydi nasıl bir olumsuzlukla karşılaşacaktın hiç düşündün mü diyor? Gerçekten kendilerine hak vermemek mümkün değil. Yabancı çoban her zaman için bir risk olabilir ama başka bir çaremiz yok ne yazık ki." şeklindeki ifadelerle sözlerini tamamladı.

1261643-001.jpg

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum