Halterci Ayşegül Çoban hedef büyüttü

Halterci Ayşegül Çoban hedef büyüttü
Avrupa Halter Şampiyonasında 3. olarak bronz madalya alan Ayşegül Çoban, kendisin destekleyen Turkcelli ziyaret etti.

 

Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Ayşegül Çoban, sponsoru Turkcell’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Ayşegül, Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sponsorluklar Bölüm Başkanı Zeynep Özbil’e teşekkürlerini sundu. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Zeynep Özbil, Türk sporuna desteklerinin artarak devam edeceğini dile getirerek, “Turkcell olarak Geleceğe Koşanlar Projesi ile Türkiye genelinde 150 bireysel sporcuya destek veriyoruz. Ayşegül de bunlardan birisi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Halter Şampiyonası’nda kendisinden yaşça büyüklerin arasında 3. olarak bronz madalya aldı. Bu da bizi çok gururlandırdı. Ayşegül’e bundan sonra desteğimiz artarak devam edecek. Ayşegül’ün başarısı arttıkça bizim de desteğimiz sürecek” dedi.
Ayşegül’ün kendisinden yaşça büyük kategoride yarıştığını ifade eden antrenör Talat Ünlü, Ayşegül’ün kariyeri için çok önemli bir başarı kazandıklarını belirterek, “Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandık. Bu kategori Ayşegül’ün kendi kategorisi değil. Büyükler kategorisinde katıldığı ilk şampiyonada bronz madalya kazandı. Bu hem Ayşegül açısından hem de ileriye dönük planlarımız açısından çok önemli bir başarı. Bu başarıda Turkcell’in payı çok büyük. Bu tarz destekler sürdüğü sürece Ayşegül ve Ayşegül gibilerin daha iyi başarılara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.
Bronz madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu vurgulayan Ayşegül ise, “Daha önce Avrupa şampiyonluklarım var. Ama büyükler kategorisinde ilk defa yarıştım. Silkmede bronz madalya kazandım. Ülkeme bu başarıyı getirdiğim için çok mutluyum. Benim için zor bir müsabaka olarak geçti. Yarışmaya ilk katılmamın heyecanı vardı üzerimde. Ama başardığım için çok gururluyum. Bundan sonra da Geleceğe Koşanlar Projesine katılan arkadaşlarım ile daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. İlk hedefinin Gençler Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda madalya kazanmak olduğunu açıklayan Ayşegül Çoban, “Bundan sonra ilk hedefim önümüzdeki Gençler Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda elimden geleni yaparak madalya kazanmak. 2012 Olimpiyatları’nda ülkemi temsil etmek en büyük hayalim. İnşallah oraya gidip ülkemi temsil edebilirim” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.