Hayvancılığa sıfır faizli kredi

Hayvancılığa sıfır faizli kredi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, hayvancılık sektöründeki girişimcilere 1 Ağustos itibariyle sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilmeye başlandı. Proje ile 34 bin kişiye yeni istihdam yaratılacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, hayvancılık sektöründeki girişimcilere 1 Ağustos itibariyle sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilmeye başlandı. Proje ile 34 bin kişiye yeni istihdam yaratılacak ayrıca Türkiye ekonomisine de yıllık 4 milyar 585 milyon 200 bin TL’lik katkı sağlanacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yeni bir proje ile girişimcilere sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilmeye başlandığı bildirildi. Proje ile 34 bin kişiye yeni istihdam yaratılacağı belirtilen açıklamada, Türkiye ekonomisine de yıllık 4 milyar 585 milyon 200 bin TL’lik katkı sağlanacağı, uygulamanın 1 Ağustos itibariyle başladığı bilgisi verildi. Finans boyutu ve uygulamadaki bazı özellikleri nedeniyle Cumhuriyet tarihinin “ilk”lerinden olma özelliği taşıyan projenin “Yatırım kredileri” ahır, ağıl yapma, süt sağım tesisi kurma ve hayvan alımını kapsayacağı ifade edilen açıklamada, “Bu krediyle süt sığırcılığında, damızlık etçi sığır yetiştiriciliğinde koyun ve keçi yetiştiriciliğinde, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ve manda yetiştiriciliğinde sıfır faizli kredi verilecektir. Geri ödemesi 7 yılda yapılacaktır. Limitinin 7 milyon 500 bin TL olacağı kredi, en üst limitten alındığında yaklaşık bin baş damızlık hayvan alımını karşılayabilecektir” denildi.

Sıfır faizli iletme kredisi büyükbaş besi hayvancılığını kapsıyor

Projenin sıfır faizli işleme kredisinin ise büyükbaş besi hayvancılığını kapsadığı belirtilen açıklamada, bu projenin Türkiye’nin et üretimini arttırmaya amaçlı bir çalışma olarak uygulamaya konduğu kaydedildi. Büyükbaş besi hayvanı alımı ve yem temininde kullandırılacak kredinin ise 2 yılda geri ödeneceği bilgisi verilen açıklamada, müracaatçı başına 3 milyon TL olarak belirlenen kredi ile üst limit krediyi kullanan bir yatırımcının bir büyükbaş besi hayvanı besleyebileceği belirtildi.

Projeyle ilk yılda 100 bin baş damızlık sığır manda hedefleniyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın projesi ile ilk yıl için 100 bin baş damızlık sığır manda, 2 milyon baş damızlık koyun-keçi ve 600 bin baş besi sığırının hedeflendiği bilgisi verilen açıklamada, “Yine bu proje ile 1 yılda 525 bin toh ilave süt üretimi, 260 bin ton yıllık ilave et üretimi, 85 baş yıllık ilave buzağı üretimi ve 1 milyon 728 bin baş yıllık ilave kuz üretimi sağlanacaktır. Uygulama istihdam da önemli bir katkıda bulunarak 34 bin kişiye yeni iş imkanı sağlanacaktır. Projenin birinci yılının sonunda ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ise 4 milyar 585 milyon 200 bin TL olacaktır. Bu projenin bütçeye getireceği yük 1 milyar 300 milyon TL’dir. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası Şubeleri ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili bilgi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilecek” denildi.

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.