Hennes Tour büyüyor

Hennes Tour büyüyor
Hennes Tour Genel Müdürü Cengiz Dağdeviren, Konya merkezli 20 büyük şehirde şubeler açarak Türkiye insanına hac, umre ve yurtdışı geziler ile uçak bileti hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyledi


İGMG Hac ve Umre Mekke Sorumlusu Hennes Tour Genel Müdürü Cengiz Dağdeviren ile kuruluşun faaliyet alanı, hedefleri, hac ve umre konusunda düşünceleri üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Cengiz Dağdeviren, Konya merkezli 20 büyük şehirde şubeler açarak Türkiye insanına hac, umre ve yurtdışı geziler ile uçak bileti konusunda hizmet vermeyi hedeflediklerini anlattı. Türkiye’de her yıl 110 bin kişinin hac ibadeti için kutsal topraklara gittiğini anımsatan Dağdeviren, hac kuralarında çıkmayanların erteleme yapmadan umre ziyaretleriyle Efendimizi ziyaret etmelerini tavsiye etti.

* Hennes Tour hangi kuruluşa ait?
Hennes Tour bir İGMG yani İslam Toplumu Milli Görüş Hac ve Umre organizasyonu kuruluşudur.
* Merkez niçin İstanbul değil de Konya?
Çünkü Milli Görüş burada kurulmuş ve gelişmiştir.
* Türkiye’de hedefleriniz nelerdir?
Hedeflerimiz Konya merkezli 20 büyük şehirde şubeler açarak, cennet vatan Türkiye insanına hac, umre, yurtdışı geziler ve uçak bileti konusunda hizmet etmektir.
* Acentanız organize yapacak özelliklerde midir?
Şirketimiz TÜRSAB üyesi ve İATA belge müracaatı yapmış, İGMG tarafından kurulan bir şirkettir.
* Yurt Dışından IGMG ne kadar kişiyi kutsal beldelere taşıyor?
Hac ve umrede Avrupa’dan yılda yaklaşık 10 bin civarında insanımızı kutsal topraklara taşıyoruz.
* Kaç yıldır Avrupa’da faaliyet gösteriyorsunuz?
40. yılını kutladığımız bu hizmetleri bundan böyle Türkiye’de gerçekleştireceğiz.
* Türkiye’den yılda kaç bin insanımız Hac ibadeti için vize alabiliyor?
Hac kotaları ülkemiz için binde bir oranında yani 72 bin kişidir. Türkiye’ye özel sağlanan imkânlarla bu sayı her yıl 110 bin civarına çıkmaktadır.
* Kotalar kalkar mı veya ne zamana kadar devam edecektir?
Kota konulması son derece normal bir hadise, Mekke ve Medine’de 1,5-2 milyon insanın üzerinde bir topluluğa hizmet etmek son derece güç. Fakat sevindirici olan Suud Kralının bu konuya önem vermesi ve yatırım yapmasıdır. Mesela, Safa – Merve ayağı yeni bitmiş hali ile 5 – 5,5 katına çıkmıştır. Yine Cemarat kapasitesi 5 milyon dolar harcanarak 5 – 6 katına çıkmıştır. Mina – Müzdelife ve Arafat kapasiteleri de çeşitli alternatiflerle yükseltilecektir. En önemli olanı ise Kabe’nin genişlemesi tavaf alanı biliyorsunuz Zemzem kuyusunun kapatılması ve tavaf başlangıç çizgisinin kaldırılması ile rahatlamasına rağmen bunlar yeterli gelmemektedir. 2. ve 3. katlara çıkış ve inişlerdeki iyileştirme, tavaf alanını 3 – 4 katına çıkarabilir.
* Bu anlattığınız gelişmeler ne zaman tamamlanabilir?
Suud hükümetinin 2018 yılında tamamlanmasını beklediği ve 7 – 8 milyon insanın aynı anda hac organizesini yapabileceği düşünülerek, otellerin hızla modern ve çok katlı yapılarak ve Harem bölgesine yakın alanlarda inşaatları hızla devam etmektedir.
* Karayolu veya alternatif ulaşım düşünülüyor mu?
Bir başka konu ise ulaşım, yine 2018 yılında bitmesi tahmin edilen Hicaz demiryolu İstanbul – Suriye – Medine – Mekke – Arafat güzergahında son derece güvenli ve hızlı transferler sağlanacaktır.
Dolayısıyla Mekke ve Medine’de ulaşım, konaklama ve ibadet noktasında Müslümanların farz ibadetlerini istedikleri zaman yapabilme özgürlükleri önümüzdeki yıllarda gerçekleşecektir. Müslümanların refah seviyesinin yüksek olduğu bu dönemde, yapacakları hac veya umre ziyaretlerini tehir etmemelerini, gidecekleri acentaları titizlikle seçmeleri gerekmektedir.
* Hac kurasından çıkmayan vatandaşlara tavsiyeleriniz neler olabilir?
Hac kuralarından çıkmayan kardeşlerimizin umre ziyaretleriyle en sevgiliyi, Efendimizi ziyaret etmelerini ertelemeden yapmalarını tavsiye ediyorum.
2010 yılında hac veya umre ziyareti gerçekleştirecek tüm Müslümanların ibadetlerinin kabulünü yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.