Hırsızlar gözünü kabloya dikti!

Hırsızlar gözünü kabloya dikti!
ESKİL’e bağlı Karşıyaka Mahallesi Akgöl Yaylası’nda hırsızlar tarım alanlarındaki yer altı ve yer üstü kablolarını çalarak izlerini kaybettirdiler.

Olay geçtiğimiz Pazar gecesi 22.30  civarında gerçekleşti.

Kamyonet ile araziye gelen hırsızlar, çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı enerji nakil hattında kullandıkları yüksek gerilim hattındaki kablolar ile  birlikte yer altındaki kabloları da çalıp götürdüğü ortaya çıktı. 

Ekip halinde yapıldığı anlaşılan hırsızlık olayı tesadüfen oradan geçen köylüler tarafından  fark edilmesi üzerine gece karanlığından faydalanan hırsızlar izlerini kaybettirdiler.

Sabah havanın ışımaya başlaması ile zarar tespiti yapan çiftçiler hırsızların yaklaşık 10 Bin liralık kablo çaldığını tespit ettiler.

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan vatandaşlar, köylerinde böyle bir hırsızlık olayının geçtiğimiz yılda gerçekleştiğini ifade ederek güvenlik tedbirlerinin artırılmasını isterlerken, olayı fark eden köylülerin durumu Jandarma’ya haber vermemesi isi gecenin karanlığında kaçan hırsızların kaçışını kolaylaştıran en önemli etkendi.

Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum