Hukukçulara Doğru, Güzel ve Etkili Konuşma Semineri

Hukukçulara Doğru, Güzel ve Etkili Konuşma Semineri
“Sadece Akla Değil Yüreklere de Hitap Edin”

            Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin İletişim Fakültesi işbirliğinde düzenlediği

“İletişim Seminerleri”nin dördüncüsü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo-Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Mete Kazaz’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Seminerde öğretim üyeleri ve öğrencilere hitap eden Yrd. Doç. Dr. Kazaz, “İyi ve etkili konuşabilmek için sadece akla değil yüreklere de hitap etmelisiniz.” dedi.

 

          Fakülte’nin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Ömer Ulukapı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer,  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

           “HUKUKÇULAR GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMALI”

 

          Doğru, güzel ve etkili konuşmanın diğer mesleklerde olduğu kadar hukukçularda da çok önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kazaz, “Güzel ve etkili konuşabilme bir yetenek işidir ancak geliştirilebilir. Söylemek ile anlatmak bambaşka şeylerdir. Söylemek bir şekilde konuşma eyleminin gerçekleştirmek olarak tanımlanırken, anlatmak karşıdakinin sizin ne anlatmak istediğinizi tam olarak anlamasıdır. Hukukçunun da mesleğini yaparken, karşıdakine ne anlatmak istediğini tam olarak doğru, güzel ve etkili konuşarak ifade etmesi gerekir.” diye konuştu.

 

          “YÜREKLERE DE HİTAP EDİN”

 

          İyi bir konuşmacı olmak için başlangıçta beğenilen 3 konuşmacının model alınması gerektiğine dikkat çeken Yrd.Doç. Dr. Kazaz,  “İyi ve etkili konuşabilmek için

konuşmayı engelleyen sorunu tespit etmek gerekir. Beğenilen 3 konuşmacıyı dikkatlice ve defalarca izlemek gerekir. Bu izlemeyi pratiğe dökerek alıştırmalar yapabilirsiniz. Konuşurken duyu organlarına hitap etmelisiniz. Mecaz ve benzetmeler kullanmalısınız. Güncel örnekler, hikaye ve anekdotlar anlatmalısınız. Bu dinleyicinin sıkılmasını önler. Dinleyici ile mutlaka göz teması kurulmalı ve güler yüzlü olunmalıdır. Dinleyicinin görüşlerini de almaya özel göstermelisiniz. Onları soru sormaya teşvik etmelisiniz. Sadece akla değil, yüreklere hitap ederek, kendilerini değerli hissetmelerini sağlamalısınız. İlgiyi sürekli uyandırmalı, konuyu basitleştirmeli ve aksiyonu korumalısınız.” dedi.

 

            Konferansın ardından Prof. Dr. Ulukapı, Yrd.Doç.Dr. Mete Kazaz’a günün anısına ‘Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği’ ile teşekkür belgesi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.