İHÖD, karara tepkili

İHÖD, karara tepkili
İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği (İHÖD) Konya Şubesi, Danıştay 8. Dairesi'nin ALES sınavına başörtüsüyle girilmesini düzenleyen kararın yürütmesini durdurma kararına tepki gösterdi
Derneğin Konya Şube Başkanı İsmail Günaydın, Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği kararın tamamen keyfi ve ideolojik olduğunu belirterek, "Bu kararla ilgili komik gerekçe ise erkek ve kadın adayların fiziksel olarak teşhislerinde güçlük olacağı ve sınav güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı gibi bir nedenle bu kararı aldı. Danıştay'ın bu kararını tasvip etmemiz mümkün değil. Çünkü Anayasa'nın 45. maddesinde 'Hiçbir şekilde eğitim ve öğretim hakkı engellenemez' denilmektedir. Danıştay'ın bu kararı insan hakları ve özgürlüklerine vurulmuş bir darbedir. Öğrencilerimizin eğitiminin önüne engeller koymak, demokratik olmayan bir uygulama ve demokratik olmayan bir darbedir. Bundan dolayı Danıştay'ın almış olduğu bu karar tasvip edilemez bir karardır" dedi.
Devletin tüm ülke vatandaşlarının hukukunu korumakla mükellef olduğunu ifade eden Günaydın, "Hiç kimse inanç ve felsefi düşüncesinden dolayı haklarından mahrum bırakılmamalıdır. İnsan haklarını ve özgürlükleri savunan bir kuruluş olarak, başörtüsü sadece okullarda değil, hayatın her alanında özgür olmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.