İl Orman Müdürü AKATDER Ağaçlandırma Alanını İnceledi

İl Orman Müdürü AKATDER Ağaçlandırma Alanını İnceledi
Aksaray Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Eser ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Ağaçlandırma şube müdürü İsmail Gürbüz Eskilde AKATDER tarafından sürdürülen TOKİ ağaçlandırma sahasını gezdiler.

Hilmi YOL

Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay’ı ziyaret eden il müdür Eser ziyaretin ardından başkan Alçay’la birlikte ağaçlandırma alanını ziyaret ederek, bölge ve toprak yapısı hakkında incelemelerde bulundu. Dernek başkanı Ahmet Sanlav ve başkan yardımcısı Hilmi Yol’la görüşerek çalışmalar hakkında bilgi alan Eser açıklamasında,” Derneğinizin Eskil bölgesinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. Bizde bölgenin ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu nedenle bölgenin toplam alanını hesaplayacağız. Eğer şartlar oluşacak olursa bölgenin ağaçlandırmasını Çevre ve Orman il müdürlüğü üstlenecek ve bakım çalışmalarını da biz yapacağız. Umut ediyoruz ki istediğimiz şartlar oluşur. Oluşmaması durumunda dahi derneğe istedikleri kadar, istedikleri türde ağaç vereceğiz” dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan ağaçlandırma şube müdürü İsmail Gürbüz,” Bölge için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Önemli, olan ağaçları kendimizin sulaması değil ağacın doğal olarak yani kendi kendini sulamasını sağlamaktır. Çalışmalar bu yönde olmalıdır. Biz bölgeye yeterli miktarda ağaç vereceğiz ve dernek çalışanlarına her türlü destekte bulunacağız” dedi.

Eskilin ciddi ağaç sorunu olduğunun altını çizen başkan Alçay,” İlçemizde bu tür çalışmaların yapılması oldukça sevindirici. Bizde Eskil Belediyesi olarak kurumunuza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bizde ağaçlandırma çalışmalarında elimizden gelen desteği yapacağız. Bölgede yapılan çalışmalar oldukça memnun edici” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum