İLKYAR'dan Eskil'e ilk ziyaret!

İLKYAR'dan Eskil'e ilk ziyaret!

İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) yönetimi ve ODTÜlü gönüllü öğrenci grubu Eskil 75. Yıl Lisesi ve Eskil Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu ziyaret edip çeşitli faaliyetler düzenlediler.

Hilmi YOL

 

 İlköğretim okullarına ve öğrencilerine yardım amacıyla kurulan İLKYAR’ın Başkanı Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Vural ve ODTÜlü gönüllü öğrenci grubu Eskil 75. Yıl Lisesi ve Eskil Atatürk YİBO’ da öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek çeşitli aktiviteler düzenlediler. 

 

Prof. Dr. Hüseyin Vural ilk olarak, Türkiye’ deki YİBO’ ların işlevi hakkında bilgi verdi.

 

Daha sonra köy okullarındaki öğrencilerden gelen mektupları, öğrencilerin başarı hikâyelerini okudu. Köy okullarında zor şartlarda görev yapan öğretmenlerin ne zorluklarla mücadele ettiklerini sinevizyon eşliğinde anlattı. 

 

ODTÜlü öğrenciler ise hafta sonunu Eskil Atatürk YİBO öğrencileri ile birlikte geçirdiler.

 

Eskil YİBOlu öğrencilerle birlikte aynı odayı paylaşıp beraber yemek yediler. ODTÜlü öğrenciler birçok deney yaparak oyunlar oynadılar. Başarma ve kendine güvenme konusunda Eskil YİBO’ daki öğrencileri motive etmeye çalıştılar. İlk Öğretim Okullarına Yardım Vakfı ekibi öğrencilere bilim teknik dergileri ve çok sayıda kitap hediye ettiler.

Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum