İmam Hatipliler 16 yıl sonra buluştu

İmam Hatipliler 16 yıl sonra buluştu

Konya İmam Hatip Lisesi 94 mezunları bir araya geldi. Meram Dutlukır Parkı’nda toplanan mezunlar gün boyunca hasret giderdiler.

Mustafa Şahin ve arkadaşlarının organize ettiği buluşma gününde mezunlar yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Geleneksel Konya pilavının ikram edildiği günde keyifli dakikalar yaşandı. Buluşma gününe Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zübeyir Yavuz, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Rıza Büyükdere ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bünyamin Ayhan katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Mustafa Şahin, bu etkinliği düzenleyebilmek için çok uğraştıklarını ve bu uğraşın sonucunu aldıklarını söyledi. 1994 Konya İHL mezunlarına yönelik çalışması hakkında bilgi veren Şahin, Ahmet Demirel ve Kemal Ruhi adlı arkadaşlarıyla konuşmasından sonra böyle bir gün gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti. Yaptığı çalışmalarının ilk ürününü Ekim ayında aldığını kaydeden Şahin, “Önce mezunların isimlerini bulmamız gerekiyordu. Bunun için Şükrü Özüdoğru’nun kitabından ve Ahmet Günay Hoca’nın verdiği bize ait fotoğraflı sınıf listelerinden faydalandım. Daha sonra Mithat Eser’de bulunan 1999 yılı pikniğinden kalan telefon bilgilerinden yola çıkarak arkadaşların babalarına ait ev ve iş telefonlarını aradım. Bu etkinlikte maddi, manevi ve bedeni katkıları olan arkadaşlara ve katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. 1994 yılı mezunları Konya İHL’nin 73. dönem mezunlarıdır. Şükrü Özüdoğru’nun kitabındaki bilgilere göre bu dönemde 347 erkek mezun olmuştur. Arkadaşların meslek dağılımına gelecek olursak en fazla öğretmen yetiştirmiştir. Ardından imamlık mesleği gelmektedir” dedi.

BU BULUŞMALAR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR
1999 yılından sonra ilk kez bu kadar geniş çaplı buluşmanın yaşandığını belirten Şahin, bu buluşmaları geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti. Bir araya gelmelerinin sadece yemek, içmek ve sohbetle sınırlı kalmayacağını ve kalmadığına değinen Şahin, “Bizim amacımız sadece hadi toplandık yedik içtik dağılalım değil. Biz 1994 yılı mezunları olarak her zaman birbirimizin yanındayız. Bir arkadaşımızın sıkıntısı varsa, zordaysa ona yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Örneğin geçenlerde bir arkadaşımızın yakını vefat etti. Biz mezun arkadaşları olarak ona bir başsağlığı mesajı gönderdik. Bunun haricinde gerekirse maddi anlamda da destek olacağız. Bu ve bunun gibi nedenlerle biz bu buluşmalara sosyal sorumluluk projesi demeyi daha uygun buluyoruz” dedi. Bu yıl 1994 yılında mezun olan 200 mezun arkadaşla buluştuklarını dile getiren Şahin, bu sayıyı ilerleyen senelerde daha da çoğaltacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 2730 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim