İranlı Heyet Selçuk Üniversitesi’ni İnceledi

İranlı Heyet Selçuk Üniversitesi’ni İnceledi
İranlı Heyet Selçuk Üniversitesi’ni İnceledi

 

 

               Selçuk Üniversitesi bünyesinde eğitimlerini tamamlayan İranlı öğrencilerin ülkelerinde iş bulabilmesine olanak sağlamak üzere verilecek ‘Denklik Belgesi’ ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen İran İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Muhammed Mohagheg başkanlığındaki heyet, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı makamında ziyaret etti.

 

              SELÇUK MEZUNLARINA DENLİK BELGESİ

  

            Selçuk Üniversitesi’nin gerek eğitim kalitesi gerekse kurumsallaşan yapısı nedeniyle Tahran başta olmak üzere İran’ın birçok şehrinde tercih edildiğini belirten Dr. Mohagheg, “Buraya özellikle Tıp eğitimi için gelen öğrencilerimiz ülkelerine döndüğünde iş bulma şansı olmuyor. Çünkü İran’da Selçuk Üniversitesi’nden alınan diplomalara ilişkin herhangi bir denklik uygulaması söz konusu değil. Bu da yetişmiş insanımızın iş gücü kaybına neden oluyor.” dedi.

 

             Selçuk Üniversitesi mezunu İranlı öğrencilere ‘Denklik Belgesi’ vermek amacıyla Konya’ya geldiklerini belirten Dr. Mohagheg, “Özellikle Selçuk Tıp Fakültesi, Meram Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde gerekli incelemeleri yapıp, bunları rapor haline getirmek istiyoruz. Ardından Denklik Belgesi ile ilgili gerekli girişimleri başlatacağız.” dedi.

 

             REKTÖR OKUDAN, “38 İRANLI ÖĞRENCİMİZ VAR”

            

             İran heyetini Konya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise heyet başkanı Dr. Muhammed Mohagheg’e üniversitenin bilimsel, kültürel ve sosyal yapısına ilişkin bilgi verdi.

            

             Rektör Okudan, “30 yıllık tıp eğitimi tecrübemizle gerek bölgede gerekse ülke genelinde oldukça saygın bir yerimiz var. Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak bizleri de mutlu edecektir. Üniversitemizde bu eğitim öğretim yılında 47 ülkeden 1117 öğrenci eğitim görmektedir. İran’dan ise şu anda 38 öğrencimiz bulunmaktadır. ” dedi.

 

           HEYET ÜNİVERSİTEYİ İNCELEDİ

 

           Dr. Muhammed Mohagheg başkanlığındaki heyet daha sonra Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasında bulunan derslikler, laboratuarlar ve kütüphaneyi inceledi. Burada İranlı öğrenciler tarafından karşılanan heyet üyeleri, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geçerek buradaki yapılanmaya ilişkin yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. İnceleme gezisinin son durağı ile Diş Hekimliği Fakültesi’ydi. Fakülteyi gezen heyet üyeleri, poliklinikler ve servislerde detaylı inceleme yaptı.  Mevlana Müzesi’ni de ziyaret eden heyet üyeleri, daha sonra Konya’dan ayrıldı.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.