İslam dünyası yetim kaldı

İslam dünyası yetim kaldı
Erbakan Hocanın vefatının ardından İslam coğrafyasının lidersiz ve yetim kaldığını söyleyen Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin, onun davasının İslam davası olduğuna vurgu yaptı

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Gençlik Kolları önceki akşam Alaeddin Keykubat Konferans Salonu’nda “Ortadoğu ve Erbakan” konulu bir konferans verdi. Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin’in konuşmacı olarak katıldığı programa Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Şen, Konya Milletvekili Adayları Tacettin Çetinkaya, Ali Mücevher, Mustafa Derbentli, İstanbul Milletvekili Adayı Ebubekir Erduran, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını Saadet Partisi Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Mücevher yaptı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın şerefli bir şekilde yaşayıp, şerefli bir şekilde ölmenin ne olduğunu cenazesi ile gösterdiğini belirtti. Hamdi Mücevher, “Çağımızın Eyüp Sultan’ı, Abdülhamit Han’ı davasının eri olan Erbakan Hoca’ydı” dedi. Açış konuşmasının ardından Erbakan Hoca’nın yaptığı icraatlardan bazılarını anlatan bir sinevizyon gösterisi izlendi. Gösteri sırasında katılımcıların çoğunun gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

İslam dünyasının Erbakan Hoca7yı kaybetmenin acısını yaşadığını belirten Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin, “Bizler, İslam dünyasının liderini, mazlumlarının babasını kaybettik. İslam dünyası yetim kaldı. Ama biz, hocamızın davasının erleriyiz. Onun derdi İslam’dı. Onun amacı Müslümanları zalimlerin zulmünden kurtarmak, İslam bayrağının dünyanın her yerinde dalgalanıyor olmasını sağlamaktı. Biz de bu davada, hocamızın bize bıraktığı emaneti ebediyete kadar yaşatacağız. Kudüs özgürleşinceye kadar, Mescid-i Aksa’da namaz kılıncaya kadar, bu şanlı bayrağı taşıyacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

KONYA MİLLİ GÖRÜŞÜN YEŞERDİĞİ YER

Türkiye’nin ve dünyanın herhangi bir yerinde Erbakan Hoca’yı anma programı düzenlenmesinin büyük önemi olduğunu fakat bu yer Konya olduğu zaman önemin daha da arttığını belirten Nurettin Şirin, “Konya’nın bu dava için anlamı çok büyüktür. Çünkü 1969 yılında bağımsızlar hareketi başladığında Konya, Milli Görüş’ün yeşerdiği merkez olmuştur. Konya bu görüşün bayrağının her zaman dalgalandığı bir yer olarak tarihe geçecektir” dedi.

Osmanlı’nın yıkılmasının ardından İslam dünyasının lidersiz kaldığını, dünya Müslümanlarının Haçlılar ve Siyonistlerin soykırımına maruz kaldığında ve tarihin en acı dönemi yaşandığında 1948 yılında Filistin topraklarında Yahudi devleti kurulduğunu hatırlatan Şirin, “Bu olay, Siyonistlerin İslam dünyasına ve Müslümanlara vurduğu en ağır darbeydi. Ardından 1967 yılında Mescid-i Aksa işgal edildi. Yahudi komutanı bu olaydan sonra ‘Eli silah tutabilecek tek Müslüman bırakmadık’ diyordu. Vaat edilmiş topraklarda Büyük İsrail devleti kurulacaktı. Onun için ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ateşe verildi. Bu olaydan sonra Anadolu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan önderliğinde ayağa kalkarak, ‘Hayır biz ölmedik diye haykırdı. Bu hareketin bayrağı ise ilk olarak Konya’dan dalgalandı. Bu yüzden Konya, Milli Görüş davasının kalesi, Erbakan Hocamızın en çok önem verdiği yerlerden bir tanesidir” dedi. Nurettin Şirin, Büyük İsrail Devleti’nin kurulmasına hiçbir şartta izin vermeyeceklerini ve mazlum Müslümanların zalimlerin zulmünden kurtulacağı günün yakın olduğunu da belirterek, “Bekleyin zalimler, Abdülhamit’in torunları geliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Tacettin Çetinkaya ve Ali Mücevher de birer selamlama konuşması yaptı. Erbakan Hoca’nın hakkı üstün tutan bir anlayışı savunduğunu belirten Tacettin Çetinkaya, “Erbakan Hoca, ömrünü hak ve haklı için yaşadı ve yaşadığı gibi de öldü. Bu asrın müstesna bir lideriydi. Biz de şimdi bu büyük liderin bıraktığı emaneti en iyi yerlere götürebilmek için emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Saadet Partisi Konya Milletvekili Ali Mücevher de Erbakan Hoca’nın ilk partisi olan Milli Nizam Partisi’nin ilk üyesinin Malazgirt’te bir cami imamı olduğunu belirterek, “Bunu bir sohbeti sırasında Erbakan Hoca anlatmıştı. Partisinin ilk üyesinin Malazgirt’ten olmasını özellikle istemiş ve bizzat kendisi üye kaydını yapmıştı. Temelleri böylesine tarihi değerlere sahip, ahlak ve maneviyat diyen bir davanın savunucusuydu Erbakan Hoca. Biz de ahlak ve maneviyat diyen tek teşkilatın mensupları olarak ahlaki tahribatı önlemek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY Merhaba

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.