İşveren, iş kazası geçiren işçisiyle uzlaştı yargılanmaktan kurtuldu

İşveren, iş kazası geçiren işçisiyle uzlaştı yargılanmaktan kurtuldu

Konya'da bir şantiyede demir işçisinin geçirdiği iş kazası sonucu yaralanmasından sorumlu tutulan işveren ile şef, uzlaştırmacı bilirkişi aracılığıyla...

Konya'da bir şantiyede demir işçisinin geçirdiği iş kazası sonucu yaralanmasından sorumlu tutulan işveren ile şef, uzlaştırmacı bilirkişi aracılığıyla işçiyle anlaşarak yargılanmaktan kurtuldu.

Bir şantiyede demir işçisi olarak çalışan Y.Ç. 18 Ekim 2016 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu yaralandı. Kaza sonrası başlatılan soruşturmada, suçun 5271 Sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamındaki suçlardan olması sebebi ile kamu davası açılmadan önce dosya uzlaştırmacı bilirkişiye verildi. Firma sahiplerinden K.Ç. ve şantiye şefi F.A. sorumluluğundaki şantiye alanında meydana gelen iş kazası olayına ilişkin yürütülen uzlaştırma sürecinde, müşteki Y.Ç. olay nedeni ile 25 bin TL ve 3 yıl boyunca sağlık sorunlarına ilişkin tedavi masraflarının karşılanmasını talep etti. Müştekinin taleplerini yerine getirmeyi taahhüt eden firma sahibi ve şantiye şefi gerçekleştirilen uzlaştırma sonucunda "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanmaktan kurtuldu. Böylelikle kamu davası açılmadan müştekinin uğramış olduğu zarar da karşılanmış oldu.

Uzlaştırmacı bilirkişi Muhammet Murat Üyel, yargı mercilerinin her geçen gün artan iş yükünün hafifletilmesi amacına hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Uzlaşma kapsamına giren suçlarda vatandaşlarımız, uzlaşmayı kabul ettiklerinde hem kendi mağduriyetleri gideriliyor hem de yargıda büyük oranda iş yükünün azaltılmasına katkı sağlamış oluyorlar" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.