Kadının rolü tartışılıyor

Kadının rolü tartışılıyor

Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 3. Uluslararası Bir Bilim Kategorisi Olarak Kadın Sempozyumu’nda 64 yerli ve yabancı akademisyen toplumsal yaşamda kadının sorunları masaya yatırılıyor

lçuk Üniversitesi 3. Uluslararası Bir Bilim Kategorisi Olarak Kadın: Edebiyat, Dil, Kültür ve Sanat Çalışmalarında Kadın Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor. 3 gün sürecek sempozyum dün Dilek Sabancı Konservatuarı’nda başladı.  Sempozyumun açılışına SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Gümrah, akademisyenler ve dinleyiciler katıldı. Sempozyumun açılışında Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Anatol Jagoda ve Dr. Sibel Jagoda’nın piyona-şan dinletisi ve müziğini Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi Emrah Hatipoğlu'nun, koreografisini Tiyatro Ana Sanat Dalı okutmanı Banu Demir'in hazırladığı, Tiyatro Ana Sanat Dalı öğrencileri tarafından sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Cumhuriyetin ilk yıllarında kadına büyük önem verildiğini belirterek, kadına ilk seçme ve seçilme hakkını Türkiye’nin verdiğini söyledi. Kadının, sanatta, edebiyatta, ekonomide ve siyasette yer alması gerektiğinin üzerinde duran Rektör Okudan, “Bugün üniversitelerde kadın akademisyen sayısı yüzde 40'lara varmıştır. Selçuk Üniversitesinde kadın akademisyen sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Kadın birçok alanda önemli başarılara imza atmıştır. Fakat bunların yanında devamlı horlanan kadınlarımız da vardır. Onların da hak ettiği düzeye ulaşmasını temenni ediyoruz.”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan da, kültürel ve sanatsal faaliyetlere mümkün olduğu kadar destek veremeye çalıştıklarını anlatarak, bu anlamda kadın sempozyumunun destek verdiklerini kaydetti. Konservatuar Müdürü Prof. Dr. M. Yaşar Kaltakçı, sempozyumda edebiyat, dil, kültür ve sanat alanlarında kadının yeri, kadına yüklenen sosyal roller gibi, kadın konusuyla ilgilenen disiplinlerdeki araştırmacıları bir araya getirerek bu konularda araştırma ve uygulamaya yönelik bilgiler sunulacağını belirtti. Kaltakçı, sempozyumda 6’sı yurt dışından olmak üzere 64 bildirinin sunulacağını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından sempozyuma destek veren kuruluşlara plaket verildi.
HASAN AYHAN merhaba

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim