Karacaer Eskilli çiftçiler mağdur edildi!

Karacaer Eskilli çiftçiler mağdur edildi!
Karacaer Eskilli çiftçiler mağdur edildi!

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Adayı M.Tuğrul KARACAER, Eskil ilçesi ve Sultanhanı,Yenikent ve Yeşiltepe Kasabalarında Tarım Reformu Aksaray Bölge Müdürlüğünce mağdur edilen çiftçilerin mağduriyetine neden olan  uygulamalara yönelik yapmış olduğu Basın Açıklamasında şunları söyledi.Milliyetçi Hareket Partisinin 2001 yılındaki iktidarında Tarım Reformu Aksaray Bölge Müdürlüğünce Merkeze bağlı Yeşiltömek Köyünde Hazine arazileri tespit edilen hak sahibi çiftçi ailelerine verilen 35 er dekarlık arazilerin bedellerini ilk 4 yıl ödemesiz sonraki 10 yılda eşit taksitler halinde faizsiz olarak ödemek üzere tapuları verilerek çiftçilerimizin toprak sıkıntısı çözüme kavuşturulmuştur.

Tarım Reformu Aksaray Bölge Müdürlüğü 2009 yılı Ocak ayında Eskil ilçesi Belediye Başkanlığına resmi bir yazı yazarak Eskil ilçesinde 1994 yılından itibaren hak sahibi çiftçi olarak arazi kiralayan çiftçilerimize tapularını vermek amacıyla 2009 yılı içerisinde arazi dağıtım projesi teklifi yapılacaktır açıklamasını yapmıştır. Eskilli çiftçiler 2009 yılı mart ayında Milliyetçi Hareket Partisine evet mührünü vurup iktidar partisine hayır dedikleri için, 2010 yılı itibariyle Eskil ilçesinin Tarım Reformu Uygulama alanı Bakanlar Kurulunca iptal edilerek eskilli çiftçilerimiz cezalandırılmıştır. Eskilli hak sahibi çiftçilerin Tarım Reformundan hazine arazilerinin tapularını alarak 4 yıl ödemesiz sonraki 10 yılda eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödeme imkânları ellerinden alınmış kaderleri ile baş başa bırakılmış ellerindeki hazine arazilerini satın alamaz duruma düşürülerek bir kez daha mağdur edilmiştir.
Yenikent ve Yeşiltepe kasabalarımızda 2000 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında kendilerine toprak verilecek hak sahibi çiftçilerimizin  tespit edilerek toprak alacak hak sahibi çiftçi listeleri kasabalarda ilan edilmiştir.Ancak aradan geçen 11 yıla yakın hiçbir çiftçimize 1 m2 dahi toprak verilmemiştir. İktidara geldiğimizde hem devletimizi hazine arazilerinden elde edeceği gelirden mahrum bırakılmasını hemde 11 yıl boyunca çiftçilerimize toprak verilmeyerek mağdur edilmelerinin hesabını soracağız. Tabiî ki bizden önce Yenikent ve Yeşiltepeli çiftçilerimiz 12 Haziranda kendilerine yapılan bu haksızlığın hesabını sandıkta kesinlikle soracaklarına inanmaktayım.

1999 Yılında Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında Sultanhanı Kasabasında ilk defa 1500 e yakın hak sahibi çiftçi ailesine 35 er dekar hazine arazisi kiralanmıştır. Çftçilerimiz kiraladıklarını arazileri ileride tapulu olarak sahiplenme duygusu içerisinde yılardır kira bedelini devletlerine ödemişlerdir. Ancak yıllar sonra Sultanhanı kasabasında Toprak Dağıtım Normu 150 dekara çıkarılarak  150 şer dekardan yaklaşık 300 çiftçi ailesinin toprak alacağı buna karşılık 35 dekardan arazi kiralayan umudunu devletten alacağı toprağa bağlayan yaklaşık 1200 çiftçi ailesinin toprak alamayacağı ve mağdur olacağı kesinleşmiştir. Tarım Reformu bu uygulama ile Sultanhanı kasabasında 300 çiftçi ailesini memnun etmeye çalışırken 1200 çiftçi ailesini de mağdur etmektedir. Tarım reformunun bu uygulaması ile tapulu toprak dağıtımı umudu ile yaşıyan 1500 çiftçinin  % 20 si mutlu olacak % 80 i mutsuz ve mağdur olacak Tarım Reformunun bu uygulamasının hak hukuk ve adaletle bağdaşmadığını söylemek istiyorum. Sultanhanı kasabasının bitişiğinde bulunan Yeşiltömek köyünde ve Sultanhanı kasabasında bizim iktidarımızda dağıtım normu 35 er dekardı. Yeşiltömek köyünde biz iktidarımızda 35 er dekar dağıttık. Ne oldu da Sultanhanı Kasabasında 35 dekar dağıtım normu 150 dekara çıkarılarak 1200 çiftçi ailesi mağdur duruma düşürüldü. Sultanhanı çiftçisinin cezalandırılması anlamına gelen bu uygulamanın Sultanhanı çiftçisinin 2009 yılı Yerel Mahalli seçimlerde İktidar partisi adayını sandığa gömmesi sonucu kararlaştırıldığı ortaya çıkmıştır. Sultanhanılı çiftçilerimiz 12 haziranda da kendilerine yapılan bu haksızlığın hesabını sandıkta kesinlikle ve mutlaka soracaklarına inancım tamdır.

Eskil ilçemizdeki, Sultanhanı,Yeşiltepe ve Yenikent kasabalarındaki çiftçilerimizin mağduriyetlerini yakından takip etmekteyiz.12 Hazirandan sonra oluşacak iktidarımızda bilgimiz ve takibimiz altında bulunan çiftçilerimizin açıklamış olduğum hususlardaki mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağımızın sözünü veriyorum. Ancak yıllardır kendilerini mağdur eden bu iktidardan çiftçilerimizin 12 Haziranda sandıkta Hesap Sormalarını ve güçlerini göstermelerini ,4 yılda bir önlerine gelen seçim sandığının neye yaradığını kendilerini mağdur edenlere,  herkesin sandığa giderek hatırlatmalarını talep ediyor, 2011 yılı ürün döneminin bol ve bereketli olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. 
 

M.Tuğrul Karacaer Tatlıca’yı Ziyaret Etti

 

12 Haziran seçimi kapsamında ziyaretlerini sürdüren MHP Aksaray Milletvekili Adayı M.Tuğrul Karacaer Tatlıca Köyünü ziyaret etti..Tatlıca Köyünü ziyaret eden M.Tuğrul Karacaer, Tatlıca Halkının dertlerini, isteklerini ve görüşlerini dinleyerek onlara açıklamalarda bulundu.

MHP Aksaray Milletvekili Adayı M.Tuğrul Karacaer yaptığı açıklamada ; Seçim öncesi devlet borçlarına  yönelik torba yasasının çıkarılmasının gündeme gelmesine rağmen, borçlu çiftçinin hacize verildiğini belirten Karacaer “Bizim dönemimizde çiftçiye verilen mazot 1.600 TL, gübre 150 TL iken bugün mazot 3.600 gübre ise 1.500 olmuş. Diğer taraftan bölgede patateste hastalık var diye karantinalar uygulandı, çiftçiye ekmeme yasağı getirildi. Hastalık tarlanın neresinde görülüyorsa orası karantinaya alınmalıydı ve çiftçiye hastalık görünmeye bölümlerde ekim izni verilmeliydi. Ama yapmadılar.

Diğer taraftan bunlara bu çiftçimiz 9 yıllık tek başına iktidarlık verdi. Ama ne hikmetse çiftçinin halini, hatırını soran olmamış. Daha sonra seçim yaklaşırken bir torba yasası çıkararak borcu olan vatandaşların borçlarına ödemeleri için kolaylık getirdik dediler. Peki bu yasa kimlere çıkarıldı. Bugün çiftçi kardeşim bu borcunu bu yasalara göre nasıl ödeyecek. Ürettiğinin karşılığını alamıyor, satacak bir Pazar ortamı bulamıyor ve en önemlisi mazot, gübre ve benzeri giderleri almış başını gidiyorsa bu nu bu çiftçi kardeşimiz yine ödeyemez. Siz önce çiftçiliği ve hayvancılığı desteklemeniz, bunlara KDV’siz ve  mazot, gübre vermeniz, dışarıdan ithalata sınırlama getirmeniz gerek. Çiftçi o zaman  üretir ve borcunu öder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.