Karatay’da mutlu son

Karatay’da mutlu son

KTO Karatay Üniversitesi’nin resmi açılışı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in katılacağı törenle yapılacak. KTO Başkanı Üzülmez, 8 asırlık Karatay Medresesi’nin KTO Karatay ile yeniden doğduğunu vurguladı

KTO Karatay Üniversitesi’nin resmi açılışı 7 Ocak Cuma günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de katılacağı bir törenle yapılacak. Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanlığını da yürüten Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlediği basın toplantısında açılış töreni hakkında bilgi verdi ve 2010 yılının ekonomi göstergelerini değerlendirdi. Basın toplantısına KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve KTO yöneticileri de katıldı.
ULAŞIM, GELİŞTİRİLMELİ
2010 yılının ekonomide yeniden toparlanma ve büyümeye geçiş yılı olduğunu kaydeden Hüseyin Üzülmez, “Sanayi üretiminde 2009’un ikinci çeyreğinden itibaren yakalanan artış çizgisi kriz ortamından üretime devam ederek çıktığımızı göstermektedir” dedi. Tüm dünyada olduğu gibi işsizlik sorununun 2010 yılında da devam ettiğini bildiren Hüseyin Üzülmez, “Rehavete kapılmadan oluşan bu durumu devam ettirebilirsek kriz öncesi rakamların kısa sürede görülebileceği konusunda umut taşımaktayız” dedi.
Avrupa ülkelerinde devam eden risk sebebiyle ihracatın olumsuz etkilendiğini kaydeden Üzülmez, “Ülkemizin dış ticaret hedeflerine ulaşması için krizden etkilenmeyen ülkelere, ayrıca daha önce pazar payımızın düşük olduğu ülkelere yönelmeye başladık. Farklı pazarlara açılma ve yelpazeyi çeşitlendirme çalışması dış ticaret riskini minimuma indirmede faydalı olmuştur” diye konuştu. Mavi Tünel ve Hızlı Tren gibi Konya’nın öncelikli projelerinde sonuç alındığını hatırlatan Üzülmez, bunun şehir adına sevindirici olduğunu ifade etti. Üzülmez, “2011 yılında da hava, kara ve demiryolu ulaşımının sanayi ve ticaretimize katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülmelidir” dedi.
KARATAY MEDRESESİ YENİDEN YAŞATILACAK
Konya Ticaret Odası’nın şehre kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi’nin resmi açılışının 7 Ocak 2011 Cuma günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve bakanların katılımıyla yapılacağını açıklayan Üzülmez, şunları söyledi: “Üniversitemiz 4 Ekim 2010 günü eğitime başlamıştır. KTO Karatay Üniversitesi’nin açılışı şehrimiz adına büyük anlam taşımaktadır. Konya’nın gelişen sanayi ve ticaretinin merkezi olacak üniversitemiz aynı zamanda şehrimizin üniversiteler şehri olması hedefimizde öncülük üstlenmiştir. 2005 yılında Odamız öncülüğünde başlatılan Konya’yı üniversiteler şehri yapma çalışmalarımızda hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir üniversite kuruluşu için çok kısa sayılabilecek 5 yıl gibi bir sürede tüm üyelerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı neticelendirdik. Üniversitemizin açılışının ayrı bir önemi de şehrimizde 8 asra yakın kesintisiz eğitim veren; Konya’nın eğitim, bilim ve kültür tarihinin simgesi olan Karatay Medresesi’nin KTO Karatay Üniversitesi adıyla yeniden açılması ve yaşatılmasıdır. Konya’yı üniversiteler şehri yapma hedefimizin temelini Konya’ya tarihi misyonunu yeniden kavuşturmak olmuştur. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde medreseler şehri olan Konya, üniversitemizin açılışıyla yeniden aynı havayı teneffüs etmeye başlamıştır.”
Kurulan modern laboratuarların Konya’nın Ar-Ge ve inovasyon merkezi olacağını kaydeden Üzülmez, açılışı yapılacak eğitim binasının 5 yıl üniversitenin ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu, Rektörlük, sosyal tesisler, kütüphane ve konferans binası gibi ek binalar için sürecin başladığını dile getirdi. Eserde emeği geçen herkese teşekkür eden Üzülmez, tüm vatandaşları 7 Ocak Cuma günü saat 13.30’da yapılacak açılışa davet etti.
Bir soru üzerine Konya’nın sivil havaalanı ihtiyacına dikkat çeken Üzülmez, mevcut havaalanının tamamen sivilleştirilmesi suretiyle sorunun çözülebileceğini bildirdi. Askeri havaalanının da Karapınar veya başka bir bölgeye taşınması gerektiğini vurgulayan Üzülmez, Konyalıların bu meseleye sahip çıkmasını istedi.
Toplantının Hüseyin Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi’nin birimlerini tanıttı. Üzülmez, Konya sanayisi ve iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün KTO Karatay’ın uygulamalı eğitimleri ile yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim