Kaymakam Okumuş’tan Umut Verici Açıklamalar

Kaymakam Okumuş’tan Umut Verici Açıklamalar
Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş gazetemize yaptığı açıklamalarda sevindirici haberler verdi. Sitemiz editörü Hilmi Yol'a açıklamalarda bulunan Kaymakam Okumuş çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Hilmi YOL

Okumuş, ”İlçemize kurulması planlanan MOBESE kapalı devre kamera sistemi için araştırmalarız sürüyor. Önümüzdeki hafta çalışmalar başlayacak. 9 nokta belirlendi ve bu noktalara kameralar yerleştirilecek. Bu çalışmamız kısa bir sürede tamamlanacak” Dedi.
Eskil'e yakışır bir kütüphane yapımı için çalışmaların sürdüğünü ifade eden  Okumuş, ”Daha önceleri emniyet binası olarak kullanılan Eskil Belediyesi'ne ait binanın kütüphane ve Internet evi olarak kurulmasını istiyoruz. Binanın tadilattan geçirilmesi gerekir. Fakat konu kültürle alakalı olduğu için biz binayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsis ettik. Bu yönde ki çalışmalarımızda devam ediyor. Tahmin ediyorum ki yıl sonuna yakın bir zamanda çalışmalar tamamlanmış ve bina halkımızın hizmetine sunulmuş olur.” Dedi.

Katı atık toplama aracının en kısa zamanda çalışmaya başlayacağının altını çizen Okumuş, “Bu konuyla ilgili Özel Çevre Koruma kurulunda bir türlü muhatap bulamıyoruz. Temizlik aracımız en kısa zamanda çalışacak ve katı atıkları toplayacak, ayrıca yaptırdığımız 90 adet çöp toplama konteynerini köylerde değişik noktalara bırakacağız. Artık köylerimizde sağda solda çöpler görmek istemiyoruz. Köylerimizde şuana kadar 50 bin metrekare civarında taş döşemesi yapılmıştır. Taş döşeme işleri bundan sonra da devam edecektir.” Şeklinde konuştu
 
” AKATDER'in çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Şehitlik Ormanına sulama filtresi almak için 15 bin TL'nin derneğe verilmesi için araştırma yapıyoruz. Birlik tüzüğüne uymadığı için malzeme alamıyoruz. Fakat önümüzdeki günlerde parayı ödemeyi planlıyoruz.” Diyen Okumuş, Eskil'in önemli sorunlarından birisinin eğitim olduğunu kaydetti. Okumuş Eskil'in eğitimle ilgili sıkıntılarını da şu şekilde sıraladı.

“İlçemizin çok dağınık olmasından dolayı taşımalı sistem ve buna benzer problemler eğitime engel olmaktadır. Hala birleştirilmiş sınıfların sayısı oldukça fazla. Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu gibi ikinci bir okula ihtiyaç var, öğretmenlerimizin bir çoğu sözleşmeli ve ücret karşılığı çalışıyor. Bütün bu faktörler eğitimin düzensiz işlemesine neden olmaktadır, ayrıca bizden ayakkabı talebinde bulunan öğrencilere artık ayakkabı yerine kitap alıyoruz. Eğitim için ebeveynler çok çok önemli faktörlerdir.” Dedi.

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle Eskil'de sağlıklı ve huzurlu bir seçim süreci geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Okumuş, “Pazartesi günü itibariyle, Kaymakamlık, Belediye, güvenlik kuvvetleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı yapılacak. Seçimde vatandaşın seçme hakkını en iyi şekilde kullanabilmesi için çaba sarf ediyoruz.” Dedi.
Reflektör uyarısı
“Bölgede tarım sezonunun başlamasından dolayı ciddi hareketlilikler var, Bölgemize gelen mevsimlik işçiler için mobil merkezler kurulacaktı. Fakat İşçi toplama merkezleri için gerekli olan paranın geç gelmesi sistemin kurulmasına engel oldu. Yine de Eşmekaya, Bozcamahmut, Katrancı ve Çulfa olmak üzere dört ayrı noktaya merkez kuruldu.”
Diyen Okumuş sözlerini şöyle tamamladı. “Tarım sezonu münasebetiyle arkasında römork bulunan traktörler yollarda çoğalmış durumda. Özellikle arkasında reflektör olmayan römorklar ve arka lambaları bulunmayan traktörler tehlike yaratmaktadır. Traktör sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Hem kendi güvenlikleri, hem de başkalarının güvenliği açısından herkesin römorklarına reflektör taktırmaları şarttır. Bu konuda ÇMK başkanlığı ve İlçe Jandarma Trafik timlerince düzenlenecek kampanya kapsamında ilçe genelindeki tüm römork sahiplerinin römorklarına reflektör takmasını istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum