Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Binasına Alınmadı

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Binasına Alınmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı binasına alınmadı.

Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu milletin çocuklarının hakları mülakatlarda gasp edildi. Milli Eğitim Bakanlığından randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı yarın saat 13.00'te görüşmek üzere" ifadelerini kullanarak bakanlık binasını ziyaret edeceğini duyurmuştu. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı binasına giden Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı Özer'in, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" sözlerinin ardından, bakanlık binasına alınmadı.

Bakanlıkta kilitli kapının önünde açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa ona karşı çıkmasının en doğal ve insani görevi olduğunu belirterek, "Dün, bir feryadı dile getirdim. KPSS'den 80-90-95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini duydum ve gördüm. Onlarla konuştum yazıktır, günahtır. Daha düne kadar "mülakatlarda artı 3 eksi 3 aralığında puan verilecektir" şeklindeki uygulama neden terk edildi?"  dedi.

Bütün anne babalara seslendiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var hukuksuzluk var. Bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gittiler. Davaları açtılar. Danıştay mülakatlarda yapılan haksızlığı tescilledi" diye konuştu, "Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir tabloya asla ve asla izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığına inanan bütün arkadaşlara, her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haksızlık yapanlar şunu unutmasın; "Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler." Dürüst bürokratlar başımın üstüne. Onlara daha önce de belirttim. Haksızlıkların altına imza atmayın. Bunu her yerde her ortamda dile getirdim. Söylemeye de devam edeceğim. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır" şeklinde konuştu. haberfark.net

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Binasına Alınmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.