KOMÜT'ten boykot kararına tam destek!

KOMÜT'ten boykot kararına tam destek!

Konya Müteahhitler Birliği de İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu (İMKON)’un bu kararına destek vererek Konya’da birçok noktada devam eden inşaatları durdurma kararı aldı.

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT), çimento fiyatlarındaki artışa tepki için Anadolu’daki 40 dernek ile eş zamanlı olarak 15 gün boyunca inşaatları durdurma kararının aldı. Aydın Konakları Şantiyesinde basın açıklaması yapan KOMÜT Başkanı Adem Bulut, "Tüm Türkiye genelinde eylemlerimiz bugün itibari ile başladı. Bu süreçte basın kuruluşları ve sosyal medyadan sesimizi duyurmaya çalıştık. Bakanlar ile yapılan istişareler sonucunda fiyatların düşmesini beklerken daha fazla arttığını gördüğümüzde hem vatandaşlarımızın hem de müteahhitlerimizin hakkını aramak için protesto etme kararı aldık. Tüm Türkiye genelinde İMKON’ bağlı 40 Dernekle eş zamanlı olarak 15 gün boyunca inşaatları durduruyoruz. Konya’da Selçuklu, Meram ve Karatay bölgelerinde devam eden inşaatlarımız şu an durdu" diyerek eylemlere başladıklarını bildirdi.

2018 yılından bu yana artan enflasyon karşısında inşaat sektörünün de büyük ölçekte etkilendiğini dile getiren Başkan Bulut, bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen tedarikçilerin fiyatları sürekli arttırdığını vurguladı. Bulut, “İnşaat malzemelerindeki bu fiyat artışı kamu yararını göz ardı etmektedir. Dar gelirli ailelerin ev sahibi olması giderek zorlaşması ve kentsel dönüşüm bekleyen 6 milyona yakın konut da olumsuz etkilenmekte. 15 gün boyunca devam etmesi planlanan boykot süresi boyunca yetkili kurumlar bu duruma müdahale etmediği takdirde eylemlere devam edilecektir" ifadelerini kullandı.

FAHİŞ FİYATLAR SEKTÖRE DARBE VURDU

İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu (İMKON) tarafında yapılan açıklamada ise, “Türkiye kamuoyunun ve sizlerin bildiği üzere; Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu (İMKON) öncülüğünde temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla uzun zamandır topyekun mücadele edilmektedir. Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentoya yapılan fahiş zamlar gelmektedir. Fahiş zamlarla birlikte inşaat sektöründe yaşanan her olumsuzluk; 250 alt sektörü, MİLYONLARCA tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimini, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını olumsuz etkilemektedir. Türkiye İnşaat sektöründe kullanılan birçok malzemeye enflasyon ve döviz artışı üzerinde zamlar yapılmış, özellikle ÇİMENTO sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, müteahhitlik sektörü ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır. İnşaat sektörünün karşı karşıya kaldığı fahiş fiyat artışlarını; başta Ticaret Bakanımız ve diğer ilgili bakanlarımıza defaten aktardık, maalesef fiyatlara yansıyan olumlu bir netice alamadık. Özellikle çimento fiyatlarında yaşanan tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar, bardağı taşıran son damla olmuştur. İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan 'iş bırakma ve boykot' hakkımızı son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen sabrettik. Ancak, sosyal medya ve basın üzerinden mücadelemize devam ederek, özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş, Türkiye inşaat sektörüne “İş Bırakma ve Boykot” dışında seçenek bırakmamıştır. Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu olan konfederasyonumuz (İMKON) Yönetim kurulu 2 Eylül’de toplanarak ‘iş bırakma ve boykot’ kararı alarak, sektörü bu eyleme sürükleyen süreci, bugüne kadar verilen mücadelenin özetini, iş bırakma kapsamını, beklentilerini ve boykot tarihlerini açıklamıştı. Alınan karar gereği bizlerde çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz! Türkiye inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin taşıyıcı lokomotifidir, bu zamana kadar haklı çağrımıza yeteri kadar kulak vermediniz, Türkiye inşaat sektörünün haklı talepleri karşılık buluncaya kadar demokratik şartlarda “Boykot “ kararımız sonuç alıncaya kadar yenilenerek devam edecektir" diye konuştu.

MESUT TURAN

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi