Konya Bisiklet Festivali’nde Tur Coşkusu

Konya Bisiklet Festivali’nde Tur Coşkusu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nice, Konya Bisiklet Festivali kapsamında Mevlana Meydanı ve Alaaddin Tepesi arasında bisiklet sürme etkinliği yapıldı.

Mevlana Meydanı ve Alaaddin Tepesi arasındaki bisiklet turuna; İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi olan ve Konya'da öğrenim gören misafir öğrenciler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve bisiklet sever ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçmişten itibaren bir bisiklet şehri olan Konya'da son dönemde yaptıkları yatırımlar ve etkinliklerle "Bisiklet Şehri Konya" vurgusunu artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Altay, "Biz inanıyoruz ki şehrimiz güzelleştikçe, modernleştikçe bisiklet kullanıcılarının sayısı artacak. Ben de bir bisiklet kullanıcısı olarak araç sürücülerine bir çağrım var. Lütfen bizi görün, lütfen bize dikkat edin. Ayrıca bisiklet yolları araç otoparkları değil. Lütfen bisiklet yollarımızı park alanı olarak kullanmayın. Özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve hanım kardeşlerimiz bisiklet kullanmayı seviyor ama bu tür meseleler bizi biraz endişeye sevk ediyor. Konya'da bisikletin gelişmesini istiyorsak bisiklet kullananların sayısını artırmamız gerekiyor ama en önemlisi onlara saygıyı artırmamız gerekiyor. Biz Konya Büyükşehir olarak bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Programa Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı da katıldı. Kılıçarslan Meydanı'nda 3 gün süren festivalde her yaştan bisiklet meraklısı bir araya gelirken birbirinden heyecanlı ve eğlenceli etkinliklere imza atıldı. Ayrıca festival alanında "Bisiklet Şehri Konya" Fotoğraf Yarışması Sergisi ile Eski Konya'da Bisiklet Fotoğraf Sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. haberfark.net

Konya Bisiklet Festivali’nde Tur Coşkusu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya