Konya müjde bekliyor

Konya müjde bekliyor
Selçuk Üniversitesi Senatosu bölünme kararı aldı.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya’ya üçüncü bir devlet üniversitesinin kurulması için destek istedi, Başbakan Erdoğan’dan müjde beklediklerini vurguladı
Konya kamuoyunda tartışılan Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesi için ilk adımlar atıldı. Selçuk Üniversitesi Senatosu yapılan istişareler sonucu bölünme kararı aldı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya’ya üçüncü bir devlet üniversitesi kurulmasının önünü açtıklarını söyledi. Selçuk Üniversitesi’nin bölünme için altyapısının hazır olduğunu belirten Rektör Okudan, yeni üniversitenin kurulması yönünde YÖK’e ve milletvekillerine rapor sunduklarını açıkladı.
Göreve geldikleri 2003 yılından bu yana birçok yatırım yaptıklarını ve yeni yatırımlar yapacaklarını belirten Rektör Okudan, “Sponsorlarımız sayesinde önemli yatırımların altına imza attık. Ahmet Keleşoğlu, Ali Akkanat gibi Konyalı işadamlarının yanı sıra Cengiz Holding, Sabancı gibi büyük kuruluşlar da çeşitli fakültelerin yapımında bize destek oldu. Aralık ayına kadar görevimin başındayım. Bu zamana kadar yeni yatırımların ve bölünmenin tamamlanması için çaba göstereceğim. Yeni kurulacak olan üniversiteye ise rektör olmayacağım. Böyle söylentiler yapılıyor fakat kesinlikle böyle bir amacım yok. Görevde olduğum sürece siyasete girme gibi bir hedefim de yok.  Görevim bittikten sonra eski görevime döneceğim. 8 yıldır yaptığım rektörlük görevini onurlu bir şekilde devredeceğim” dedi.
‘MERAM ÜNİVERSİTESİ’NE DOĞRU
 Selçuk Üniversitesi’nin 2003 yılında bilimsel makale sıralamasında 42. sırada olduğunu şimdi ise 9. sırada yükseldiğini belirten Okudan, “Türkiye’de şu anda 156 üniversite var. Bunların 103’ü devlet üniversitesi. Yeni kurulacak üniversitelerle bu sayı daha da artacaktır. Selçuk Üniversitesi güçbirliği yaparak, başarısını her geçen yıl artıyor. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesi, devlete de yük olmadan yeni yatırımlar yapıyor. İki tane iktisat fakültesi, iki yeni mühendislik fakültesi kazandırdık. Artık 3.üniversitenin zamanı gelmiştir. Bu konuda milletvekillerimizin, basınımızın ve tüm Konya halkının desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi’nden geçmişte de bölünmeler olduğunu hatırlatan Okudan, “Niğde Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi bizden ayrılmıştı. Artık yeni bir üniversite için Selçuk Üniversitesi hazırdır. Altyapımız bölünmeye hazırdır. Oy birliğiyle bu kararı aldık. Bundan sonra YÖK’ten çıkacak kararı bekliyoruz. Birkaç idareci takviyesiyle bölünme tamamlanacaktır. Bölünme tamamlandıktan sonra Meram Tıp Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Beyşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Seydişehir Mühendislik Fakültesi yeni üniversitenin bünyesinde olacaktır” açıklamasında bulundu. Üçüncü devlet üniversitesi ile Konya’nın ‘üniversiteler şehri’ haline geleceğini bildiren Okudan, “Umut ediyorum ki Sayın Başbakanımız bu hediyeyi Konya’ya verir. Sayın Başbakan’ın Konya sevgisini biliyorum. Seçimden önce Sayın Başbakanımız bu müjdeyi bize verirse dünyanın en mutlu insanı olacağım” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesi ve yeni üniversitenin kurulmasının Konya’ya büyük katkı sağlayacağının belirten Okudan, öğrenci sayısının artacağını ve Konya ekonomisinin hareketleneceğini dile getirdi. Okudan, yeni kurulacak üniversite ile birlikte Eczacılık Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Çumra Doğa Bilimleri Fakültesi gibi yeni fakültelerin de kurulacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.