Konya'da 1 Mayıs kutlamaları

Konya'da 1 Mayıs kutlamaları

Konya'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sivil toplum kuruluşları tarafından yürüyüş yapılarak kutlandı

Başta Türk-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, Eğitim-İş olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından oluşan kortej, Alaaddin Tepesi çevresinde yürüyüş yaptı.

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, Zafer Alanı'nda başlayan kutlamalarda yaptığı açıklamada, sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve sendikal haklar için başta Taksim olmak üzere tüm alanlarda omuz omuza olduklarını söyledi.

Genel seçimleri sadece demokrasinin bir göstergesi olarak değerlendirmediklerini belirten Kökat, ''Ülkemiz için yeni bir fırsat, ümit olarak görmekteyiz'' dedi.

Çalışanların hak ve özgürlüklerinin genişletilmediği, aksine budandığı bir ülkenin daha fazla demokratikleşmesinin mümkün olmadığını savunan Kökat, şunları kaydetti:

''Son birkaç yıldır ülkenin sosyal gelişmesini ihmal eden bir ekonomik büyüme anlayışı ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Elbette biz kalkınan bir ülke istiyoruz. Ama bu kalkınmayı sadece ekonomik büyüme değil, sosyal gelişme ile birlikte ele alan bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunun da altını çizmek istiyoruz. Sosyal güvenlik ve sağlık haklarından, işsizlik sigortası fonuna, güvencesiz çalışma biçimlerinden, taşeronlaşmaya kadar birçok konuda emeğe karşı bir tavır içine girilmiştir. Bu durum sadece bizi değil bütün toplumu rahatsız edecek boyutlara ulaşmıştır. Torba yasasında yer alan emek karşıtı hükümlerle kendisini bir kez daha ifade eden bu yaklaşımın seçimler sonrası da devam edeceğine ilişkin işaretler tarafımızdan gayet net okunmaktadır.''

Ardından, Zafer Alanı üzerinde kortej oluşturan grup, Alaaddin Tepesi çevresinde yürüyüş yaptı. Grubun yürüyüş esnasında, zaman zaman araçların yolunu kullanmaları trafiği aksattı.

Yürüyüşün ardından tekrar Zafer Alanı'nda bir araya gelen grup, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti, sloganlar attı. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.