Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasında arbede

Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasında arbede

Konya Meram'da aynı aileden 7 kişinin silahla öldürüldüğü saldırıdan önce 2 aile arasında çıkan kavgaya ilişkin davanın ilk duruşmasında taraflar arasında yaşandı.

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı öncesi iki aile arasında çıkan kavgadan dolayı yargılanan 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Keleş ile Lütfi Keleş ve tutuksuz sanıklar Ayşe Keleş, Ali Keleş, Veli Keleş, İbrahim Keleş, Ali Çalık, Yahya Çalık, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıkların savunmasıyla başlayan duruşmada, Yahya Çalık'ın savunması sırasında müşteki taraf Dedeoğulları ailesinin yakınları sinir krizi geçirdi. Polis'in tarafları sakinleştirmeye çalıştığı sırada arbede yaşandı ve bazı polisler de müştekilerin saldırısına uğradı. Mahkeme heyeti ise salonu terk ederken duruşmayı izleyenler de dışarı çıkarıldı. Duruşma daha sonra izleyicilere kapalı bir şekilde sürdü.

Duruşma, yaşanan olaylardan dolayı 11 Şubat 2022 tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, Ali Keleş ve Lütfi Keleş'in tutukluluk halinin sürmesine, diğer 7 sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

Olayın geçmişi

12 Mayıs 2021 tarihinde Keleş ve Dedeoğulları ailesi arasında kavga çıktı. Kavgada gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Ayşe Keleş ve eşi Lütfi Keleş'in de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Ayşe Keleş, bir süre sonra tahliye olurken, Lütfi Keleş ve Ali Keleş'in tutukluluk hali sürdü.

Kavgaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Lütfi Keleş'in "kasten yaralama" suçundan 6 yıla kadar, "silahla tehdit" suçundan 2 yıla kadar, "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar, Ayşe Keleş'in de "kasten yaralama" suçundan 6 yıla kadar, "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar talep edilmişti.

haberfark.net

Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasında arbede

Konya’da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasında arbede

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya