Konya’da Okulda Veli Şiddeti İddiası: 8 Yaşındaki Huzeyfe Gül Darp Edildi
Konya’nın merkez Karatay ilçesinde bir ilkokulda yaşandığı öne sürülen şiddet olayı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre 8 yaşındaki Huzeyfe Gül, sınıf içerisinde baba, anne ve babaanne tarafından darp edildi. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında baba hakkında ev hapsi kararı verilirken, iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sınıfta Başlayan Tartışma Şiddete Dönüştü
İddiaya göre okul koridorunda başlayan gerginlik kısa sürede sınıf içine taşındı. Huzeyfe Gül’ün annesi Fatma Gül, olayın ilk etapta basit bir tartışma olduğunu düşündüklerini ancak okulda oğlunu ağlar halde görünce durumun ciddiyetini anladıklarını ifade etti.
Anne Gül, “Oğlumun yüzü kıpkırmızıydı, yanında bir kız öğrenci de ağlıyordu. Hemen hastaneye götürdük” dedi. Küçük çocuğun Konya Şehir Hastanesi’nden darp raporu aldığı ve ardından emniyete şikâyette bulunulduğu öğrenildi.
“Saçından Tutup Sürüklediler” İddiası
Ailenin aktardığına göre olayın detayları diğer öğrencilerin anlatımlarıyla ortaya çıktı. İddiaya göre şüpheliler sınıfa girerek kapıyı kapattı, çocukları tehdit etti ve Huzeyfe Gül’e fiziksel şiddet uyguladı.
Anne Fatma Gül, oğlunun saçından tutularak sıralar arasında sürüklendiğini, yüzüne ve ensesine darbe aldığını ve tekmelendiğini ileri sürdü. Yapılan kontrollerde çocuğun baş bölgesinde ve kulak çevresinde darp izleri tespit edildiği, tomografi çekildiği belirtildi.
Sınıftaki Çocukların Korktuğu Öne Sürüldü
Olay sırasında sınıfta bulunan diğer öğrencilerin korku yaşadığı ve müdahale edemediği iddia edildi. Çocukların tehdit edildiği ve sessiz kalmaları yönünde baskı gördükleri öne sürüldü. Aynı olayda bir kız öğrencinin de darp edildiği iddialar arasında yer aldı.
Okul Yönetimi İhmal İddiasıyla Gündemde
Olayın ardından okul yönetimine yönelik iddialar da gündeme geldi. Bazı velilerin şüpheli kişilerin okula girişini fark ederek yetkilileri uyardığı ancak gerekli önlemlerin alınmadığı öne sürüldü. Şüphelilerin okula “rehberlik görüşmesi” bahanesiyle girdiği iddia edildi.
Soruşturma Sürüyor
Ailenin şikâyeti üzerine başlatılan adli süreç devam ediyor. Edinilen bilgilere göre şüpheli baba hakkında ev hapsi kararı uygulanırken, anne ve babaanne adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“Adalet İstiyoruz”
Anne Fatma Gül, tek taleplerinin olayın tüm yönleriyle aydınlatılması olduğunu belirterek, “Çocuğuma ne olduysa ortaya çıkarılsın. Sadece benim oğlum için değil, hiçbir çocuk böyle bir travma yaşamasın” ifadelerini kullandı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.