Konya’da okullarda 11 ton atık pil toplandı

Konya’da okullarda 11 ton atık pil toplandı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerdeki okullarda düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda yaklaşık 11 ton atık pil toplanırken en fazla...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerdeki okullarda düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda yaklaşık 11 ton atık pil toplanırken en fazla atık pil toplayan 18 okula çeşitli hediyeler verildi.

Büyükşehir Belediyesi, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyeleri ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile imzalanan protokol çerçevesinde okullara, resmi kurumlara ve alışveriş merkezlerine atık pil bidonları, kutular, afiş ve broşürler dağıtarak atık pil toplama noktaları oluşturuldu.

Bu yılki kampanyaya Meram, Karatay, Selçuklu, Çumra, Sarayönü, Kadınhanı, Akören, Güneysınır, Ereğli, Karapınar, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin, Akşehir, Tuzlukçu, Beyşehir, Hüyük, Bozkır, Taşkent, Ahırlı ilçelerinden okullar katılırken toplam 10 bin 900 kilo atık pil toplandı. Kampanyaya katılan ilçelerde en fazla pil toplayan 18 okula ödülleri Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında verildi. Kampanyada birinci olan okullara yazıcı, ikincilere spor seti, üçüncülere ise eğitim panosu ve satranç takımı verildi. Doğaya atılan piller, ekolojik dengeyi bozuyor, topraktan yer altına sızarak, toprağı ve yer altı sularını kirletiyor. Piller, içinde bulundurdukları tehlikeli ağır metallerden dolayı insan vücudunda birikerek zararlı etkiler bırakıyor.

Konya’da okullarda 11 ton atık pil toplandı

Konya’da okullarda 11 ton atık pil toplandı

Konya’da okullarda 11 ton atık pil toplandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim