Konyalı Gazinin ailesine İstiklal Madalyası

Konyalı Gazinin ailesine İstiklal Madalyası
Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen Konya Sarayönülü Gazi Mirza oğlu Hızır Mirza’nın “İstiklal Madalyası Beratı” kızı Hatice Karçaltıncaba’ya takdim edildi. Karçaltıncaba yıllar sonra yeniden büyük bir gurur yaşadı

19 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kurtuluş Savaşı’ndaki hizmetleri tespit edilen 4 gazinin mirasçılarına 66 sayılı İstiklal Madalyası Kanununun ek 4. Maddesi ve ek 6. Maddesi gereğince “İstiklal Madalyası” verilmesi kararı alınmıştı. Konya Sarayönü nüfusuna kayıtlı olan ve İzmir Jandarma Alayı'nda hizmet veren 1889 doğumlu Er Hızır Mirza'nın mirasçısı olarak tespit edilen kızı Hatice Karçaaltıncaba'ya, bu değerli madalya ve beratı takdim edildi.

istiklal-madalyasi-5.jpg

BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR

İzmir Jandarma Alayı’nda görev yapan Kurtuluş Savaşı kahramanı Hızır Mirza’nın kızı Hatice Karçaaltıncaba’ya madalyası Konya’daki evinde takdim edildi. Konya’da görev yapan askeri yetkililerin ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de katıldığı programla İstiklal Madalyası takdim edildi.

istiklal-madalyasi-7.jpg

Kurtuluş Savaşı Gazisi Hızır Mirza’nın torunu Diş Hekimi Kübra Solak, mutluluklarını sosyal medyadan paylaşarak, “Bu madalyayı almak ailemiz ve şehrimiz için büyük bir gurur. Dedemiz Hızır Mirza Kurtuluş Savaşı yıllarında cepheden cepheye koşmuş bir kahraman. Onun mirasçılarına verilen bu madalya başta annem olmaz üzere hepimizi gururlandırdı” dedi.

istiklal-madalyasi-1.jpg
Kararnamede ismi geçen diğer Kurtuluş Savaşı gazilerinin İstiklal Madalyası da mirasçılarına düzenlenen programla takdim edildi. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde yer alan kahramanların anısını yaşatmak ve onların fedakarlıklarını unutmamak adına verilen İstiklal Madalyası, mirasçılarına duyulan saygının ve vatanseverlik ruhunun bir ifadesi olarak büyük önem taşıyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN (merhahaber.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.