Konyaspor keskin virajda

Konyaspor keskin virajda
Vural, "Uzun zamandır beklediğimiz galibiyeti Ankaragücü karşısında almak istiyoruz"

Konyaspor Teknik direktörü Yılmaz Vural, düşme potasından çıkmak adına ayaklarına kadar gelen fırsatları iki maçtır değerlendiremediklerini ifade ederken, üçüncü kez gelen fırsatı kaçırmamak ve Ankaragücü karşısında uzun zamandır bekledikleri galibiyeti almak istediklerini söyledi.

"Zor haftaları iki maçtır istediğimiz gibi sonuçlandıramadık" diyen teknik direktörYılmaz Vural, "İstanbul B.Ş.Bld.Spor maçında iyi oynadık pozisyonlar bulduk. Kazanmamız gereken bir maçtı. Kazanacak kadar da iyi oynadık. Ama maalesef maç 0-0 bitti. Bu maçı kazansak 19 puanımız olacaktı. Ve düşme potasının dışına çıkacaktık. 3 puanı alamayınca bunda başarılı olamadık. Bu haftada Kardemir D.Ç.Karabükspor maçını kazanmış olsaydık yine aynı şekilde 15.sıraya yükselecek ve potadan biraz da olsa uzaklaşacaktık. İkinci hamlemizde de başarısız olduk. Karabükspor maçında oyunun ilk yarısında çok iyi oynamamıza ve oyunda da hakikaten üstün olan taraf olmamıza rağmen haksız bir şekilde verilmiş penaltı, haksız bir şekilde verilen faulün golle sonuçlanmasının ardından devreyi 2-1 geride kapattık. İkinci devrede yaşanan gerginlikten dolayı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ve maalesef oradan da beklentilerimizin karşılığını alamadık. Karabükspor maçı hem bizim, hem de taraftarlar için bir hayal kırıklığı olmadığı dersek yalan olur. Uygulayanlar olarak bizler adına gerçek anlamda bir hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü performans olarak her iki maçı da kazanabilecek gücümüz vardı. Fakat bu işimizin karşılığına yansımadı" şeklinde konuştu.

Küme düşme potasından çıkmak adına üçüncü bir fırsat yakaladıklarını da sözlerine ekleyen teknik direktör Yılmaz Vural, "Ankaragücü maçını kazanırsak bu sefer istediğimize ulaşacağız. Bu hafta Kasımpaşa, 14.sıradaki Antalyaspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa kazansa bile 17 puan olur. Bizim kazanmamız halinde puanımız 19 olur. Bu hafta kazanmak bizim Sivasspor'u averajla bile olsa geçmemize neden olur. Uzun zamandır beklediğimiz ve alamadığımız 3 puanı bu hafta Ankaragücü maçında hem taraftarlarımızla bütünleşerek hem de muhakkak kazanması gereken bir maçın sahadaki uygulamasıyla hayata geçiririz diye düşünüyorum. Hazırlıklarımıza başladık. Eksiklerimizin farkındayız. Marcin Robak'ın kart cezası sona erdi. Montano kart cezalısı. Mehmet Batdal ve Orkun Usak sakat. Basem Abbas çalışmalara başladı. Bu durumda bizde artık oyuncularımızın neler verip veremeyeceğine daha hakim bir durumdayız. Dolayısıyla en iyi 11'i çıkarıp bu hafta bize çok gerekli olan o 3 puanı alıp gelecek haftalarla ilgili umudumuzu devam ettirmek istiyoruz. Oyuncularımızla oynadığımız maçı analiz ettik ve neler yapmamız gerektiğini konuşup tartıştık. Artık biraz daha olaya hakim olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah bu hafta en doğru şekilde uygulamamızı yapıp 3 puanla tanışmak istiyoruz. Çünkü kaybetmek inanılmaz kötü bir olay. Hepimizi inanılmaz bir şekilde geriyor" diye görüş belirtti. 

"Sorunun arkasına saklanma gibi bir durumumuz yok" diyen teknik direktör Yılmaz Vural, şunları söyledi:

"İnsan iç dünyasına işini sokamadığı müddetçe et yığınından farklı bir şey değildir. Tabiki oyuncularım gergin. Ama onların bu gerginliğe sığınması diye birşey söz konusu değildir. Psikolojide korkuyu tarif ederken insanın kendi oluşturduğu öcüden çekinmesidir derler. Kendi kafamızda 'eyvah ne oluyor ?', 'düştük mü ? kaldık mı ?' derken kendi oluşturduğumuz öcüden çekinir hale geldik. Kimsenin bizi korkuttuğu yok. Dolayısıyla bunu bir an önce öldürmemiz lazım. Bu açıdan bizde çalışmalar yapıyoruz. Bizde konuşuyoruz. Bunu anlayacak oyuncu kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü yaş grubu olarakta çok deneyimli bir takımız. Yani bu insani sorunun arkasına saklanma durumumuz yok. Bunu bir an evvel çözmemiz lazım. Bu konuda daha gerçekçi olmamız gerekiyor..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.