Konyaspor’a Fair-Play ödülü

Konyaspor’a Fair-Play ödülü

Dünya Fair-Play Konseyi ve Dünya Spor Yazarları Birliği Lozan da Beau-Rıvage Palace otelinde yapılan dünyanın dört bir köşesinden 160’a yakın spor adamı ve spor yazarının katıldığı bir gala ile Dünya Fair-Play Ödüllerini verdiler.

Bu yıl 37 ülkeden gösterilen 52 aday arasından, Türkiye’den CIFP (Dünya Fair-Play Konseyi üyesi) Erdoğan Arıpınar’ın gösterdiği iki aday Hamit Altıntop ve Konyaspor Kulübü Fair-Play Kutlama mektubu ödülüne değer görüldüler. Bu ödülü Galatasaray Kulübünün merhum başkanı Özhan Canaydın 2002 yılında kazanmıştı.
CIFP Konsey Üyesi ve EFPM 2. Başkanı Erdoğan Arıpınar, Konyaspor’u Branimir Poljac ile ilgili Fair-Play Konseyi’ne aday olarak gösterdi. Arıpınar’ın yazdığı metubun metni ise şöyle: “Konyaspor Türkiye 1nci futbol liginde ( Bank Asya 1nci Lig) süper lige terfi etmek için 2009/2010 sezonunda yer alan bir takımdır. Takım da Norveçli Branimir Poljac yer almakta ve 10 numaralı forması ile başarılı maçlar çıkartmaktadır. Poljac 2 Nisan 2010 günü antrenmana gelirken bir trafik kazası geçirmiş ve kaza sonucu felç olmuştu. Futbol hayatı sona eren Poljac Konya’dan Norveç’e gitmiş Oslo’daki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi altına alınmıştı. Konyaspor 2009/2010 sezonunda şampiyon oldu. Türkiye süper ligine terfi etti. Konyaspor yönetim kurulu şampiyonluktan sonra Poljac’ı unutmadı, başkan, başkan yardımcısı, teknik direktör ve Konyaspor takım kaptanı Oslo Poljac’ı hastane de ziyaret ederek kendisine şampiyonluk kupasını ve şampiyonluk primini verdiler. Yeni sezonda da Poljac’ı unutmadılar. Kulüp otobüsünü onun fotoğrafı ile süslediler. Bu örnek hareket için Konyaspor Kulubü’nü ACT ( Davranış) dalında CIFP ödülüne aday gösteriyorum.”
Arıpınar ayrıca Türkiye’den Hamit Altıntop’u aday oyarak gösterdi: Arıpınar mektubunda; “Hamit Altıntop Almanya doğumlu ünlü bir Türk futbolcusudur. Halen Almanya da Bayern Münih takımda oynamaktadır. Türk milli takımda da yer alan Altıntop 2012 Avrupa Şampiyonası programı içinde olan ve Kazakistan da 3 Ekim 201 da oynanılan Türkiye- Kazakistan maçından önce yapılan seremonide takımla sahaya çıkan Kazak çocukların çok soğuk olan havada üşüdüklerini görmüş, eşofmanını çıkartarak önündeki küçük çocuğa giydirmişti. Arkadaşları onu izlemişler ve Kazak çocuklar törene böyle katılmışlardı. Bugüne kadar hiçbir maç öncesi görünmeyen, örnek olacak bu davranış için Hamit Altıntopu ACT (davranış) dalında CIFP ödülüne aday gösteriyorum.” dedi. IOC’nun bir kuruluşu olan CIFP konseyinde dünyada bir FAİR PLAY günü ihdas edilmesine ve her yıl kutlanmasına karar verildi. İlk öneri ilk Fair Play örgütünün kuruluş günü olan 16 Eylül oldu. Konsey 2011 içinde yapacağı toplantıda kati kararını verecek ve bir basın toplantısı ile dünya kamuoyuna günü ve kutlama programını açıklayacak.
Konya’dan ise bugüne kadar Fair-Play’e layık görüler isimler ise şöyle: 1984 yılı İsmet Karababa Baron Pierre De Coubertin Büyük Ödülü Ö.Ali Erikci Kutlama Mektubu. 1989 yılı Konyaspor Genç Takımı Şeref Diploması. 2010 yılı Konyaspor Kulübü Davranış Dalı Şeref Diploması. 1988 yılı Konyaspor Genç Futbol Takımı Fair Play Ödülü. 1998 yılı Necati Yegenoğlu Şeref Diploması Nail Bülbül Şeref Diploması Taşkentspor Futbol Takımı Şeref Diploması. 1996 yılı Cen Gökce Şeref Diploması. 1997 yılı Ali İnan Şeref Diploması. 1999 yılı K.Endüstrispor Futbol Takımı Sportif Davranış. 2007 yılı TÜFAD Konya Şeref Diploması Mehmet Baykan Şeref Diploması Cengiz Kahveci Kutlama Mektubu.

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.