Kopya muamelesi hayatını kararttı

Kopya muamelesi hayatını kararttı

Başarılı bir eğitim hayatı olan Emet Altan'ın Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'de kopya çektiği iddiası hayatını karattı

Konya'da lise birinci sınıf öğrencisi Emet Altan'ın Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) kopya çektiği gerekçesiyle matematik testi cevaplarının hesaplanmaması üzerine, ailesi mahkemeye başvurdu. 

Emet Altan (15) geçen yıl ilköğretim 8. sınıf öğrencisiyken SBS'ye girdi. Sınavdan bir süre sonra gelen sonuçlarda Altan, matematik testinin hiç hesaplanmadığını fark etti. Bunun üzerine Altan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekçe gönderdi.

Daha sonra aileye, Emet Altan'ın ikili kopyaya karıştığı için matematik testinin iptalinin söz konusu olduğu bildirildi. Altan ailesi, avukatları aracılığıyla durumu yargıya taşıdı. Ankara 8. İdare Mahkemesi'nde hala devam eden davada, yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Ailenin avukatı, davanın devam ettiğini, sınavda 5. sırada oturan bir öğrenciyle 9. sıradaki bir öğrencinin kopya çekmesinin imkansız olduğunu, şimdilik yürütmeyi durdurma kararı alındığını söyledi.

- ÇOCUKLARININ OKUMASI İÇİN
KONYA'YA TAŞINMIŞLAR -


4 çocuk babası Kenan Altan (39) çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi için yaklaşık iki yıl önce Aksaray'ın Eskil ilçesinden Konya'ya taşındıklarını söyledi. Öğrenim hayatında başarılarından dolayı her dönem 'takdir', 'üstün başarı' ve 'onur' belgesi alan kızının SBS sonuçlarında en az kendi kadar öğretmenlerini de şaşırttığını belirten Altan, şunları anlattı: ''Çünkü hepimiz kızımdan iyi bir derece bekliyorduk. Önce kızımın cevap anahtarında kaydırma yaptığını düşündük. Ancak matematik testinin hesaplanmadığını anlayınca durum ortaya çıktı. Kopya muamelesi nedeniyle puan hesaplanmamış.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra elektronik ortamda kızımın Karatay Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne kaydı yapıldı. Dilekçe ile itiraz ettik. Çünkü kızıma verilen 309 puan nedeniyle tercih şansı çok azalmıştı ve bu okulu da istemediğimiz halde tercihlerine yazmıştık. Kopya muamelesi olmasaydı kızım 70 puan fazla alacaktı ve şimdi çok iyi bir okulda olacaktı.'' Altan, kızının istediği bir Anadolu lisesine gidemediğini ve psikolojisinin bozulduğunu bildirdi.

-KOPYA MUAMELESİ ONU ÇOK ÜZDÜ-

Şimdi düz bir liseye giden Emet Altan ise  matematik testinin hesaplanmamasından çok kopya muamelesinin kendisini çok yıprattığını belirtti. Sınavda 9. sırada oturan öğrenciyle ikili kopyaya karıştığı gerekçesiyle matematik testinin iptal edildiğini ifade eden Altan, ''İlköğretimi okul ikincisi olarak bitirdim. Ben kimseden kopya çekmedim. Sınava çok çalıştım. O kadar başarı, çalışma boşuna mı gitti. Kopyacı damgası yemek gururumu o kadar çok incitti ki bunalıma girdim'' diye konuştu.
Haklı olduğunun ispatlanması için davanın hemen sonuçlanmasını istediğini anlatan Altan, eğitimine her ne olursa olsun başarılı bir şekilde devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim