Köylülerden şok iddia! Saldırı JİTEM tarafından mı yapıldı?

Köylülerden şok iddia! Saldırı JİTEM tarafından mı yapıldı?

Hakkâri'nin Geçitli köyü mayınlı saldırının yaralarını sarmaya çalışırken, köylülerden şok bir iddia geldi.

Köyden ağıt ve tepki sesleri aynı anda yükseliyor. Köylüler, mayın saldırısının niçin gerçekleştirildiği, hangi amaca hizmet ettiği konusunu henüz çözmüş değiller. Köylüler, ne PKK ile ne de devletle bugüne kadar sorun yaşamadıklarını, dolayısıyla böyle bir saldırının yapılmasına bir anlam veremediklerini dile getiriyorlar. Köylüler, saldırının Jitem tarafından yapıldığını ileri sürüyor.
Mayınlı saldırıda ailesinin 9 ferdini kaybeden Cahit Erol, 3 gündür açlık grevi yaptığını belirtti. Milliyete konuşan Erol, "Ben hangisine yanayım. 'Oğlum Aydın'a mı, Kızım Şiline mi, bacım Semiha'ya mı, halam Caneye mi, yeğenlerim Enes ve Raife mi yanayım" diye isyan etti. Erol, saldırıdan sonra cesetleri kendi elleriyle araçtan çıkardığını belirterek olayı şöyle anlattı:

"Köyümüzde taziye vardı. Aynı zamanda bayram ziyaretleri yapılıyordu. Oğlum, kızım, yeğenlerim Hakkari ve Van'dan bayram ziyaretine köye gelmişlerdi. Ben mezarlıktayken 'baba eve dönüyoruz' dediler. Arabaya binip gittiler. 30 araç yoldan geçti mayın patlamadı. Oğlumun kullandığı  araç mayına bastı. Oğlum askerden döndükten sonra çalıştırmadım. Ana kuzu gibi yetiştirdim. Demek ki mayına kurban verecektim." 

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.