KPSS rezaletinden son tango

KPSS rezaletinden son tango
Soruların sızdırıldığı iddiasında YÖK Denetleme Kurulu'nu şoke eden bir gelişme yaşandı

KPSS’de ÖSYM’den soruları dışarı sızdırdığı iddia edilen Soru Hazırlama Komitesi üyesi Gönül Tütüncü’ye ait Benim Dershanesi’nin, Ankara’nın çok yakından tanıdığı Fatoş Abla lakaplı Fatma Özyurt’un ana hissedarı bulunduğu Anadolu Rönesans şirketinin olduğu ortaya çıktı.

800 bin memur adayının kaderini belirleyen KPSS skandalıyla ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu
ve savcılık harekete geçti. Yapılan araştırma kapsamında YÖK Denetleme Kurulu’na gelen bir ihbar mektubu, hemen değerlendirmeye alınarak işleme kondu. Gelen bu ihbar mektubunda ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan Gönül Tütüncü’nün, KPSS eğitim veren bir okulun sahibi olduğu iddia ediliyordu. Hatta eşinin ÖSYM’de daire başkanı olan Metin Tütüncü olduğu iddia ediliyordu. Tütüncü’nün sahibi olduğu okulun ise ‘Benim Dershanesi’ olduğu yine aynı ihbar mektubuna belirtiliyordu.

Kayıtlardaki doğrulama

VATAN,
bu ihbar mektubundaki iddiaları araştırdı. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre ‘Benim Dershanesi’ ile ‘Adanolu Rönesans Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri’ şirketinin faaliyet adresleri aynı. Bir başka ifadeyle iki şirket de Konur Sokak No: 45 Kızılay- Çankaya.

Bu şirketin ortaklarına bakıldığında ise ortaya çok ilginç bir isim çıkıyor. Bu isimlerin başında ise Gönül Tütüncü geliyor. Şirket faaliyetlerine bakıldığında son işlem 23 Ağustos 2007 tarihinde yapıldığı anlaşılıyor. bu tarihte yapılan toplantıda şirket müdürü Yeter Tatar’ın görevi 5 yıl uzatılıyor. Bu işlem yapılırken de 2 kişi toplantıya katılıyor, biri Yeter diğeri ise Tütüncü. Bu işlemden Tütüncü’nün diğer şirket ortaklarını temsil ettiği anlaşılıyor.

Tütüncü de ortak

Peki şirketin sermaye yapısı nasıl? Bu sorunun cevabı ise 23 Aralık 2005 tarihli toplantıda yer alıyor. Şirketin 2005 yılının Aralık ayında yaptığı toplantıda sermaye artırılmasına karar veriliyor. Şirketin sermayesi 1 milyon 500 bin TL’ye çıkartılıyor. Bu sermaye 60 paya bölünüyor ve 20 pay ile Fatma Özyurt’un şirketin ana hissedarı olduğu ortaya çıkıyor. Diğer hissedarlar ise Bülent Akkaya, Emin Akkaya, Mutlu Akçasoy, Sevengül Sönmez. Bu şekilde hisse paylaşımı yapılırken kalan 5 bin TL’lik sermayede ise Gönül Tütüncü’nün adı geçiyor. Tütüncü toplam 4 bin 750 TL değerinde hisse sahibi olurken Yeter Tatar’ın sahibi olduğu hissenin değeri ise sadece 250 TL.

Büyük hissedar Fatoş Abla

1.5 milyon TL’lik sermayeye sahip Anadolu Rönesans şirtetinin en
büyük hissesi ise Ankara’nın çok yakından tanıdığı ve Fatoş abla diye nitelendirdiği Fatma Özyurt’a ait. Özyurt’un ismine ait, Ankara Elmadağ’da KPSS’ye hazırlık eğitimi veren Fatoş Abla Rönesans Dershanesi ve Özel Fatoş Abla Koleji bulunuyor.

VATAN, Anadolu Rönesans şirketinde en büyük hisseye sahip olan Fatma Özyurt’a ulaştı. Özyurt’a ilk önce dershane ile bağlantısını sorduğumuzda ‘Benim böyle bir şirketim yok’ dedi. Daha sonra Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarını kendisine faksladığımızda ise tepkisi şu oldu, “Ben bu belgeleri kabul etmiyorum. Benim böyle bir şirkette hissem yok. 2003 yılında Karanfil Sokak’ta bulunan yeğenlerime devrettiğim Fatoş Abla Rönasans Dershanesi vardı. Ama onla da ilgim yok artık.” Bu sefer kendisine Gönül Tütüncü ile bağlantısını sorduğumuzda bize “Benimle uğraşılacağına cemaat okullarıyla uğraşılsın. Ben Gönül Tütüncü’yü tanımıyorum. Bu konunun benimle hiçbir ilgisi yok” cevabını verdi.
vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.