KPSS soruşturmasından ÖSYM zenginleri çıktı

KPSS soruşturmasından ÖSYM zenginleri çıktı

Kopya soruşturmasında ÖSYM’nin bazı yöneticilerinin maaşlarıyla orantısız malvarlığı edindikleri belirlendi: Memurların çoğu villada oturup cipe biniyor

YAKUP BULUT ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen KPSS’de kopya skandalı soruşturmasında her gün şaşırtıcı bir bilgiye daha ulaşılıyor. Soruların ÖSYM’den sızdığı yönündeki iddiaları değerlendiren savcılık, kurumun bazı üst düzey yöneticilerinin maaşlarıyla orantısız şekilde malvarlığı edindiğini tespit etti. Yaklaşık 250 Milyon TL’lik bütçeye sahip bir kuruluş olan ÖSYM’nin, bu tutarın büyük bir kısmını sınav hizmetleri kapsamında Meteksan Matbaacılık firmasına aktardığı belirlendi.

YILDA 133 BİN LİRA AYRI HESABA

Malvarlığı incelemesinde ilk dikkati çeken isim ÖSYM Genel Sekreteri Mehmet Altunay oldu. Kıbrıs’ta ve Ankara’da villaları ve lüks arabaları olduğu tespit edilen Altunay’ın kücrutlu olarak Bilkent Üniversitesi’nde okuyan kızının ÖSYM ihalelerini alan Meteksan sistem firmasında çalıştığı öğrenildi. Merkezden alınan verilere göre Kıbrıs’ta yapılan üniversite sınavları ücretlerinin, kanunlara aykırı olarak, ÖSYM bütçesine aktarılmadığı ve adaylardan toplanan yılda yaklaşık 133 bin 920 liranın kayıtlara girmeyerek, ayrı bir hesapta tutulduğu ortaya çıktı.

İKİ LÜKS DAİRESİ BİR DE VİLLASI VAR!

Kurumda bir memurun 130 bin lira değerinde Volvo S 80 2400 marka araca bindiği, parasını da nakit ödediği belirlendi. ÖSYM’nin Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Tütüncü de malvarlığı da dikkat çekti. Kurumda kilit görevde bulunan, bin 800 lira maaşlı Tütüncü, eşiyle ortak gelirini 3 bin 200 lira olarak beyan etti. Ancak çiftin Ankara’nın lüks semtleri Gaziosmanpaşa’da, Çayyolu’nda birer dairesi Konutkent’te de bir villası var. Toyota Raw 4 Jeep ve Toyota Corolla arabaları bulunan Tütüncü ailesinin kızlarını yıllık 15 bin 400 lira ücretli Bilkent Üniversitesi’nde okutması da dikkat çekti.

Memur adayları skandalı ti’ye aldı

ÖSYM’deki kopya skandalı, sınavlarda başarılı olamayan adaylarının eğlence konusu oldu. İşte memurlar.net forum sitesinde yer alan bazı yorumlar...

• Işık Koşaner: “Tek tip memurluk olmalı”

• Deniz Baykal: “Soruları verirken gizli kameraya yakalandı.”

• Kemal Kılıçdaroğlu: “Soruyorum size, Anayasa değişikliğinin KPSS’de skandalına faydası var mı”

• Devlet Bahçeli: “Ya Devlet başa ya kopyacılar leşe diyerek slogan değişikliğine gitti”

• Aysun Kayacı: “Benim yaptığı net ile çobanın yaptığı net aynı olur mu? Puanlar yeniden hesaplansın”

• Ramiz Dayı: “İş kopya çekmek değil yeğen, iş oturup adam gibi çalışmak”

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim