KPSS'de kurunun yanında yaş da yanıyor

KPSS'de kurunun yanında yaş da yanıyor

Kopya iddiaları araştırılırken KPSS'zedeler sınavın iptal edilip edilmemesi konusunda ikiye bölündü. 'İptal edilsin' diyenler: Kopya çekenler bütün sıralamayı değiştirdi. İptal'e karşı çıkanlar: Kurunun yanında yaşta yanıyor

ANKARA- 2010 KPSS’ye ilişkin iddiaların güçlenmesi üzerine, sınav sorularının önceden ele geçirildiğini öne süren memur adayları ikiye bölündü. Bir grup, kopyacılar yüzünden hak ettiği puanı alamadığını savunarak sınavın iptalini isterken, diğer grup bu isteğe ateş püskürerek, aynı stresi tekrar yaşamak istemediklerini, sadece kopya çekenlerin sınavının geçersiz sayılması gerektiğini savundu.

Günlerdir Türkiye’nin gündemini meşgul eden KPSS iddiaları, Cumhurbaşkanlığı, Meclis, YÖK Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırmaya değer bulununca, yeni bir tartışma konusu ortaya atıldı. Seslerine duyurmak için medyayı ve ilgili devlet kurumlarını elektronik posta yağmuruna tutan KPSS’zedeler, ‘kopyanın kanıtlanması halinde ne olacak?’ konusunda ikiye bölündü. Her iki grupta elektronik posta yoluyla sınavın akibetinin istedikleri gibi sonuçlanması için ayrı ayrı kampanya başlatmış durumda.

‘İptal edilmesin diyenler’

Bir kesim sınavın iptaline şiddetle karşı çıkarak, “Aylarca sınav stresi yaşadık, ders çalıştık. Aynı bunalımı tekrar yaşamak istemiyoruz. Sadece kopya çektiği tespit edilen adayların sınavı iptal edilsin, bize dokunulmasın” derken, sınavın iptalini isteyenlerin düşük puanlı adaylar olduğunu puanlarını yükseltebilmek adına böyle bir talep içinde bulunduklarını savunuyor.

İptal edilsin diyenler

Sınavın iptalini isteyen grupsa, “Kaç kişiye soruların sızdırıldığı belli değil. Bunu nasıl tespit edecekler. Onlar olmasaydı biz daha yüksek puan alabilirdik, sınav mutlaka iptal edilmeli” görüşünü dile getiriyor.

YÖK Denetleme Kurulu ise KPSS’ye ilişkin incelemelerini sürdürüyor. Kurul, iddialara açıklık kazandırmak için inceleme kapsamını 5 bin kişiye kadar genişletti. Adayların soru kitapçıklarını, cevap anahtarlarını, geçmiş sınav sonuçlarını ve alanlarını da dikkate alarak yapılan incelemenin ilk kanaati destekler nitelikte olduğu belirtildi. Yetkililer, “Bazı bilgiler elde ettik. Ortada bir sorun olduğu kesin ancak bunu ortaya çıkaracak kanıtlara ulaşmaya çalışıyoruz. İlk kanaatimiz kopya ve bunu YÖK Genel Kurulu’na da ilettik” değerlendirmesi yaptı. Denetleme Kurulu’nun raporunu 2-3 güne tamamlayacağı dile getirildi.

Bu arada Savcılık tarafından yürütülen soruşturma da sürüyor. Soruşturma kapsamında, ÖSYM’den sınav güvenliğinin nasıl sağlandığı, sınavların nasıl organize edildiğine yönelik bilgi alındığı ve YÖK Denetleme Kurulu’nun raporunun beklendiği öğrenildi. Savcılığın, kendisine gönderilen sınava giren adaylar ve ÖSYM personeli hakkındaki bilgilerle bir iskelet yapı oluşturmaya çalıştığı, bu iskeletin alacağı şekle göre gerekirse hakkında şaibe olan adayların ifadesine başvurulacağı belirtildi.

MEB de inceliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dört koldan yürütülen incelemeler kapsamında olaya el koyduğu gelen bilgiler arasında. Buna göre, Bakanlık bazı il milli eğitim müdürlüklerinden KPSS kurslarında görevli eğitim personeli ve eğitim alan öğrencilere yönelik bilgi istedi. Bu çalışma da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce yürütülüyor.

‘Artık şüphemiz kalmadı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise dün Radikal’e sınav sorularının önceden sızdırıldığını kanıtlayacak delillere ulaştıklarını belirterek, “Artık şüphemiz kalmadı. Elimizde çok ciddi belgeler var. Sınav soruları kuryelere teslim edilmeden önce servis edilmiş. Elimizdeki belgeleri Pazartesi günü Savcılık, ÖSYM, YÖK Denetleme Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ile paylaşacağız. Bundan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek, olay kısa zamanda çözülecektir” dedi. Koncuk, bugün elindeki belgeleri kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.

Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim