KPSS'de sorular çalındı tedirginliği

KPSS'de sorular çalındı tedirginliği
Memurlar.net forumunda başlayan ve mail gruplarıyla Türkiye'ye yayılan olayda, önceki yıllarda KPSS Eğitim Bilimlerindeki net sayısı az olan bir adayın bu yıl 120 net yapmış olması, soruların çalındığı iddialarına yol açmaktadır.

 Bir adayın 120 net yapması da, daha önceki yıllarda iyi bir performans gösterememesine rağmen bu yıl 120 net yapması da, her zaman için mümkündür. Ancak adayların kafalarndaki soru işaretlerinin kaldırılabilmesi için, ÖSYM'nin LYS'ye gösterdiği ilgiyi KPSS'ye göstermesi ve tatmin edici bir açıklama yapması gerekmektedir.

Memurlar.net formunda 3 adayın T.C. Kimlik numaraları devamlı yayımlanmaktadır. Bu adayların önceki yıllardaki sonuçlarının kötü olması ama bu yıl çok iyi bir net çıkarmaları (Eğitim testinde 120 net) şüpheye neden olmaktadır.

Bu şüphelerin en büyük nedeni, yüzbinlerce adayın girdiği bir sınava ilişkin olarak ÖSYM'nin hiç bir detaylı bilgi yayınlamamasıdır.

Örneğin adaylar "Ben bu yıla kadar hiç 120 net yapan görmedim" demektedir. Oysaki bu şekilde bir idddiada bulunabilmek için tüm verileri bilmek gerekmektedir. ÖSYM, LYS'de olduğu gibi KPSS'de kaç adayın tüm soruları doğru cevapladığını yıllar itibariyle açıklamış olsaydı, bu tür söylemler hiç olmayacaktı.

Memurlar.net olarak forum bölümünde yaptığımız incelemelerde, "sorunlar çalındı" iddialarına temel olarak net bir veri bulunmamaktadır. Bir adayın 120 net yapmış olması, soruların çalındığını göstermez.

Ancak adaylar bu durumu, geçen yıl polis okullarında yaşanan kopya skandalı ile birlikte değerlendirmektedirki, burada kuşkuları gidermek görevi ÖSYM'ye düşmektedir. Yıl bazında kaç adayın eğitim bilimleri testinde 120 net yaptığı açıklanırsa, kuşkular da o derece giderilmiş olacaktır.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.