KSO Başkanı Kütükcü, devler listesinde yer alan firmaları tebrik etti

KSO Başkanı Kütükcü, devler listesinde yer alan firmaları tebrik etti

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi...

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016 Araştırmasında Konya'dan listeye giren 9 firmanın yönetici ve çalışanlarını tebrik etti.

İlk 500'de Konya'nın bu yıl 9 firma ile temsil edildiğini söyleyen Kütükcü, "Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının oluşturduğu listede bu yıl Konya'dan 9 sanayi kuruluşumuz bulunuyor. Geçtiğimiz yıl listede yer alan iki firmamız bu yıl listede bulunmazken, geçtiğimiz yıl İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan bir firmamız da bu yıl İlk 500'e yükselmeyi başardı. Ben bütün firmalarımızı kutluyor, Konya'nın önümüzdeki yıl listede daha güçlü bir şekilde yer alacağına inanıyorum" dedi.

"Finansman giderleri karlılığı olumsuz etkiliyor"

Açıklamasında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarını da değerlendiren Kütükcü, Türkiye'de işletmelerin önemli sorunlarının başında finansman konusunun geldiğini, bu sorunun en büyük şirketler de dahi kendisini yoğun bir şekilde hissettirdiğini ifade etti. Kütükcü, finansman giderlerindeki artışın işletmelerin karlılığını aşağıya çektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Ülkemizin 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun üretimden net satışları bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 8,8'lik artışla 490 milyar liraya, toplam faaliyet karı ise yüzde 18,6 artışla 52,4 milyar liraya yükseldi. Ancak yüksek finansman giderleri işletmelerimizin karlılığının yarısından fazlasını götürdü. Bu tablo Türk sanayisinin 2016 yılında siyasal ve jeopolitik sıkıntıların, kur dalgalanmalarının yanı sıra, önemli bir finansman sorunu yaşadığını da ortaya koyuyor. Ancak tüm bunlara rağmen ülkemizin ve şehrimizin üretim azminin devam etmesi son derece memnuniyet verici."

500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya'dan ilk sırada Konya Şeker'in yer aldığı bilgisini de paylaşan Kütükcü, devler listesinde 31. sırada yer alan Konya Şeker ve diğer firmaları tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya