KTB Elektronik satış salonu açıldı

KTB Elektronik satış salonu açıldı
Konya Ticaret Borsası (KTB) tarafından yapımı tamamlanan Elektronik Satış Salonu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başlangıç gongunu çalmasıyla hizmete açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli ile davetliler katıldı.
Bakan Davutoğlu, 1912 yılında kurulan KTB'nin o yıldan bu yana aralıksız çalışmaya devam ettiğini ifade ederek, "Bugüne kadar da helal rızık kazanmak isteyenlerin geldiği bir yer oldu. Artık KTB yeni bir aşamaya geçiyor. Gelişimin ve değişimin gerisinde kalmayıp mutlaka intibak etmeniz gerek. Eğer intibak edemezseniz gelişimin dışında kalırsınız. KTB gerçek işlemler bazında Türkiye'nin en çok işlem hacmine sahip borsasıdır. 2009 yılında ticaret hacmi 3 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu salonla birlikte KTB'nin ulusal niteliğinin yanı sıra bölgesel ve küresel ticarete de büyük ölçüde katlı sağlayacağını umuyorum" şeklinde konuştu.
KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli ise, KTB'nin 1912 yılında kurulduğunu ve bölgenin tarımsal kalkınmasında önemli rol oynadığını belirterek, "Dünya ekonomisinde söz sahibi ülkelerde, ticarete konu olan malların büyük çoğunluğu elektronik ortamda alınıp satılmaktadır. Gelişmiş ekonomiye sahip ülkelerdeki vadeli işlemler borsalarının temel yapısını elektronik satış işlemleri oluşturmaktadır. KTB'nin gerçekleştirdiği Elektronik Satış Sistemi, satış işlemlerine güvenlik, hız ve standart getirerek, ürünlerin reel fiyattan alınıp satılmasına imkan verecektir. Böylece sanayicimiz, tüccarımız, üreticimiz ve dolayısıyla ülkemiz kazançlı çıkacaktır" dedi.
Daha sonra okunan duanın ardından Bakan Davutoğlu, açılış gongunu çalarak salonun açılışını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.