KTO Başkanı Öztürk, büyüme rakamlarını değerlendirdi

KTO Başkanı Öztürk, büyüme rakamlarını değerlendirdi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamlarının ülke ekonomisinin rayına oturduğunu gösterdiğini...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamlarının ülke ekonomisinin rayına oturduğunu gösterdiğini belirterek, "Büyümede özel sektör üretiminin, ihracatın, istihdamın büyük katkısı var. Ülkesinin büyümesine katkı sağlayan tüm özel sektör temsilcilerimizi kutluyorum" dedi.

Türkiye ekonomisi 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının Ocak-Şubat-Mart dönemine ilişkin 1. Çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.

Büyüme rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye ekonomisinin 2016 yılında gerçekleştirdiği yüzde 2,9 büyümenin ardından 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında büyüdüğünü ifade etti. Öztürk, "2016'nın son çeyreğinde başlayan toparlanma eğiliminin 2017 ilk çeyreği ile birlikte hızlı büyümeye dönüştüğünü görmekteyiz. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamları ülke ekonomimizin rayına oturduğunu göstermektedir. Büyümede özel sektör üretiminin, ihracatın, istihdamın büyük katkısı bulunmaktadır. Böylesine bir dönemde üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan, istihdam sağlayan, ülkesinin büyümesinde katkısı olan tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum. Sanayi üretimindeki hızlı artışın yanı sıra üretim, ihracat ve istihdamda canlanma sürmektedir. Ekonomik göstergeleri etkileyen tüm bu olumlu gelişmeler ile birlikte ikinci çeyrekte daha hızlı büyüme gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Ekonomi yönetimi, devlet, özel sektör birlikteliği ile Türkiye ekonomisi tüm dünyadan pozitif olarak ayrışmaya devam ediyor. Yüzde 5 oranında büyüme dünyada örneği olmayan bir başarıdır. Hedefimiz bu başarının sürüdürülebilir olmasını sağlamaktır" dedi.

"İlk beklentimiz faiz oranlarının daha aşağı seviyelere hızla çekilmesidir"

Reel sektörün büyümeye katkısının artırılması için beklentilerinin karşılanması gerektiğini de dile getiren Öztürk, "İlk beklentimiz faiz oranlarının daha aşağı seviyelere hızla çekilmesidir. Diğer taraftan referandum sonrasında ekonomiye dönük olarak yapısal reformların kararlılıkla uygulaması gerekmektedir. Türkiye'nin büyüme performansının hissedilebilmesi için yüzde 5 üzerinde bir büyüme gerçekleşmesi gerekmektedir. İlk çeyrekte gerçekleşen yüzde 5 büyüme oranının devamlılığını sağlamalı hatta daha da yükseklere taşımak için tedbirleri uygulamalıyız. Özel sektörümüz bu dönemde daha fazla desteklenirse yüzde 5'in de üzerinde büyüme rakamlarına rahatlıkla ulaşabiliriz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya