KTO Karatay Üniversitesi Törenle Açıldı

KTO Karatay Üniversitesi Törenle Açıldı
KTO Karatay Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

  Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye’nin en eski üniversitesinin açılışını gerçekleştirmenin Konya adına mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu yurt dışı eğitimi almış genç ve güçlü bir akademik kadroyla eğitime başladıklarını belirtti.

KTO Karatay Üniversitesi 2010 – 2011 akademik yılı Konferans Salonu’nda düzenlenen ilk dersle açılışı gerçekleştirildi. Törenin açılışında konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Mehmet Babaoğlu, “KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan bir anlayışla akademik hayatına başladığını belirterek üniversitenin sanayi ve ticaret kesimleriyle işbirliği içinde bir misyon üniversitesi olacağını söyledi. Babaoğlu yurt dışı eğitimi almış genç ve güçlü bir akademik kadroyla eğitime başladıklarını belirterek, “Üniversitemiz öğretme ilkeli değil öğrenme ilkeli bir üniversite olacaktır. Teori yanında yoğun uygulamalı eğitim verilecektir. Her öğrencimiz son iki yılında kendi alanıyla ilgili işletme ve kuruluşlarda bizzat uygulama yapacaktır. Bu anlamada sanayimizde binlerce şirket ve KOBİ’miz yüzlerce kamu kuruluşu ve sivil toplum örgütü üniversitemizin uygulama laboratuarı olacaktır. Temel hedefimiz her mezunumuzun iş bulmasıdır. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü yabancı dil bilen ve uygulamalı eğitimle donanımlı mezunlarımızda yüksek bir özgüven olacaktır. Nereye giderse gitsin korkmadan başları dik olacaktır” şeklinde konuştu.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Üzülmez de Türkiye’nin en eski üniversitesinin akademik yılı açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek “Türkiye’nin en eski üniversitesinde eğitime yeniden başlıyoruz. 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi; KTO Karatay Üniversitesi adıyla, gelecek vizyonumuzu taşıyan mimari yapısıyla kapılarını öğrencilerimize açıyor” dedi.

Başkan Üzülmez cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında ülke ekonomisine en büyük katkıyı Konya’nın yapması için çalıştıklarını belirterek KTO Karatay Üniversitesi’nin bu hedef doğrultusunda yapılacak çalışmalara öncülük edeceğini belirtti. Üzülmez, “Türkiye, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına büyük hedeflerle hazırlanmaktadır. Bugün 80 farklı sektörde üretim yapan, 35 bin KOBİ’siyle ticaretin merkezi olan Konya, dünyanın 165 ülkesiyle ticaret bağı kurmuş bir şehirdir. Bu özellikleri ile yüzüncü yılda ülke ekonomisine en büyük katkılardan birini yapacak olan şehrimiz, yeni kurulan üniversiteleri ile gelişen sanayi ve ticaretini bilim ve kültür temellerine oturtarak dünyanın ticaret, sanayi ve kültür merkezi olma hedefindedir. Bu hedefi gerçekleştirmek için 2005 yılında Konya Ticaret Odası öncülüğünde Konya’ya yeni üniversite kazandırma girişimleri başlamış ve neticelenmiştir. Böylece üniversite çatısı altında şehrimizin sanayi ve ticaretini geliştirecek projelere imza atılmıştır” diye konuştu.

Üzülmez, KTO Karatay Üniversite’sinde eğitime başlayacak öğrencilerin ayrıcalıklı, standardı yüksek bir üniversitede eğitim alacaklarını belirterek ”Sloganımızdan da anlaşılacağı üzere ‘lider, yenilikçi ve girişimci’ bir anlayışla ‘iyi bir üniversite’nin kapılarını açıyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü oluşturmak için üniversitemizde okuyan öğrenciler alacakları eğitimle yüksek kültürde ve iş tecrübesiyle mezun olacaklar. Öğrencilerimiz üniversitemizde üreten, icat eden, oluşturan, planlayan kişiler olarak yetişecekler” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun verdiği ilk dersle akademik açılış gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sakaoğlu Konya’nın tarihinde en önemli eğitim kurumu olan Karatay medresesinin Konya Ticaret Odası’nın öncülüğünde KTO Karatay Üniversitesi adıyla yeniden eğitime başlamasının Konya açısından tarihi bir gün olduğunu belirterek “KTO Karatay Üniversitesi bilim geleneğinin bayrağını dalgalandıracaktır. Özel sektör ve sivil toplum kuruluşu iş birlikteliğiyle KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına girmeye adaydır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.