KTO Karatay Üniversitesi’nde Sivil Havacılık Günü’ne Özel Konferans
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde, Uluslararası Sivil Havacılık Günü çerçevesinde havacılık sektörünün gelişimi, güvenlik standartları ve sektördeki yeni teknolojilerin ele alındığı kapsamlı bir sivil havacılık konferansı düzenlendi.
Mesleki bilgi paylaşımının yapıldığı program; KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Türk Hava Yolları Sorumlu Kaptan Pilotu Celal Bek, THY Kabin Amiri Yasemin Demirel, THY Kabin Memurları Tuğçe Özev, Enes Bilgin ve Alev Doğan ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Pilotaj Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
“Gençlerimizi Ülkemizin İhtiyaç Duyduğu Alanlarda Yetiştiriyoruz”
Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, havacılık sektörünün hızlı değişimine dikkat çekerek şunları söyledi: “Dünya çok hızlı değişiyor ve bu değişimin en yoğun yaşandığı alanlardan biri havacılıktır. Üniversite olarak ülkemizin ihtiyaçlarını gözeterek bu alana yöneldik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siz gençlerimizi ihtiyaç duyulan alanlarda yetiştirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Uçuş eğitimlerindeki başarılarınızla gurur duyuyoruz.”
“21. Yüzyıl Havacılık Yüzyılıdır”
Türk Hava Yolları Sorumlu Kaptan Pilotu Celal Bek, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Havacılığa ilgi duyan gençlerle buluştuğumda her zaman büyük bir heyecan duyuyorum. 21. yüzyılın havacılık yüzyılı olduğunu bizzat tecrübe ediyoruz. Bir ülkenin geleceğini anlamak için gençlerine bakmak yeterlidir. Gökyüzü hepimizindir ve bu ortak mirasa sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur.”
Etkinlik Yoğun İlgiyle Tamamlandı
Konferans, soru-cevap oturumu, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. haberfark.net

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.