KTÜ Kampüs Sorunu Çözülmeyi Bekliyor: Öğrenciler ve Veliler Endişeli
Türkiye’nin eğitim merkezlerinden biri haline gelen Konya, her yıl on binlerce öğrenci tarafından tercih ediliyor. Ancak, şehirdeki üniversitelerden biri olan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), kampüs eksikliği nedeniyle öğrenciler arasında endişe yaratmaya devam ediyor.
2018 yılında Selçuk Üniversitesi’nden ayrılarak bağımsız hale gelen KTÜN, 2024 itibarıyla 12 bini aşkın öğrenciye sahip olmasına rağmen hâlâ tam anlamıyla bir kampüse kavuşamadı. Bu durum, üniversiteyi tercih etmeyi düşünen gençlerin kafasında soru işaretlerine yol açıyor.
Kampüs inşaatı için 17 Ekim 2024’te yapılan ihaleyle menfez yapım işlerinin son aşamaya geldiği, ayrıca zemin etüt çalışmalarının tamamlandığı bildiriliyor. İhale bedelinin yaklaşık 16 milyon TL olduğu ve işin 200 gün içinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.
Ancak üniversite yönetiminin daha önce açıkladığı kampüs temel atma tarihleri tutmadı. 2024 Mart veya Nisan ayında temel atılacağını duyuran KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in açıklamasından bu yana dört ay geçti ama henüz temel atılmadı. Önceki rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ise 2021 yılında kampüs inşaatına başlanacağını belirtmişti.
KTÜN, iki kampüs projesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri İstanbul Yolu üzerindeki Dokuzun Beli Mevkii’nde, diğeri ise organize sanayi bölgesinde Ankara Yolu’na cepheli olacak. Ancak gecikmelerin devam etmesi, öğrenciler ve veliler arasında kaygıya neden oluyor.
Konya’nın üniversite şehri olarak yükselirken, KTÜN’ün kampüs sorununu bir an önce çözmesi bekleniyor. Kaynak: Mesut Turan/Merhaba Gazetesi
haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.