Kulu İlçe Tarımdan Çiftçilere Uyarılar

Kulu İlçe Tarımdan Çiftçilere Uyarılar

Konya’nın Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, zirai mücadele ve tarımsal desteklemeler konusunda uyarılarda bulundu.Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tufan Kaya, yaptığı a...

Konya’nın Kulu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, zirai mücadele ve tarımsal desteklemeler konusunda uyarılarda bulundu.

Kulu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tufan Kaya, yaptığı açıklamada, çiftçilerin gelir kaynaklarından buğday ve arpanın en önemli zararlılarından birisi olan tarla faresinin popülasyonunda son günlerde artış gözlemlendiğine değinerek, “Tarla faresi mücadelesi dikkatli yapılmalı ve zirai mücadele teknik talimatları doğrultusunda yürütülmelidir” dedi.

Tarımsal desteklemelerle ilgili de bilgi veren Kaya, “2015 yılı ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerden, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerinden faydalanmaları için destekleme talep formu dilekçelerini vermeyen çiftçilerin en geç 31 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Sertifikalı tohum kullanım desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin de 2016 üretim yılı dosyaları ve sertifika tohum kullanım desteği talep formu ile birlikte en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar İlçe Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir” dedi.

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.